Πούτιν: O παππούς μου μαγείρευε για τον Στάλιν και τον Λένιν

Πούτιν: O παππούς μου μαγείρευε για τον Στάλιν και τον Λένιν Facebook Twitter
EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK
0

Ο παππούς του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, εργάστηκε ως μάγειρας στην υπηρεσία του Βλαντίμιρ Λένιν και του Ιωσήφ Στάλιν, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε μια ταινία που κυκλοφόρησε σήμερα στο διαδίκτυο.

Στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 2 ωρών, με τον τίτλο «Πούτιν», ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι ο Σπυρίδων Πούτιν (σ.σ ο πατέρας του πατέρα του) ήταν ένα αξιοσέβαστο μέλος του προσωπικού του Στάλιν.

«(Εκείνος) εργαζόταν ως μάγειρας στον Λένιν και αργότερα στον Στάλιν, σε μία από τις δευτερεύουσες κατοικίες στην περιοχή της Μόσχας», είπε ο Πούτιν στην ταινία, η οποία περιήλθε στη στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Ο δημοσιογράφος Αντρέι Κοντράσοφ, που πήρε την συνέντευξη κι ανέλαβε τον Ιανουάριο χρέη εκπροσώπου τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου, εξήγησε ότι ο Σπυρίδων Πούτιν συνέχισε να μαγειρεύει για τους κυβερνώντες της χώρας του, έως λίγο πριν από τον θάνατό του το 1965, σε ηλικία 86 ετών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ είναι ακριβείς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM
ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM