Πούτιν: Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται

Πούτιν: Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται Facebook Twitter
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διεμήνυσε σήμερα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μια «μακρά διαδικασία», κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Φυσικά, αυτή μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά η απόκτηση νέων εδαφών είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τη Ρωσία», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν έχει «τρελαθεί».

«Οι πυρηνικές μας δυνάμεις βρίσκονται σε πιο προηγμένη κατάσταση από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο» πρόσθεσε, λέγοχντας πως η Ρωσία δεν έχει «τρελαθεί» και ότι βλέπει το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο ως καθαρά αμυντικό αποτρεπτικό μέσο. Aκόμα ανέφερε ότι δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τακτικά πυρηνικά όπλα σε άλλες χώρες, σε αντίθεση με τις  ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε στην ερώτηση ενός ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος ζήτησε να μάθει «Πότε μπορούμε να περιμένουμε αποτελέσματα;».

Απαντώντας κι εκείνος με ερώτηση είπε: «Εννοείτε τα αποτελέσματα μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης;». «Φυσικά, αυτή μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Αλλά νέα εδάφη αποκτήθηκαν και αυτό εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τη Ρωσία, αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα», ανέφερε και συμπλήρωσε πως η Θάλασσα του Αζόφ έγινε η «εσωτερική θάλασσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τονίζοντας πως «ακόμη και ο Πέτρος Α’ πολέμησε για αυτήν».

«Αλλά το κύριο πράγμα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις περιοχές. Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων έδειξαν ότι θέλουν να ζήσουν στη Ρωσία. Είναι εκατομμύρια άνθρωποι» πρόσθεσε.

Μιλώντας σε συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Πούτιν τόνισε ακόμη ότι η χώρα  του δεν είχε άλλη ευκαιρία να επιλύσει το ζήτημα του Ντονμπάς. Κι αυτό επειδή η σύγκρουση δεν βασίστηκε στις ενέργειες της Ρωσίας, αλλά στα γεγονότα που ξεκίνησαν το 2014 μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία. Ο Πούτιν πρότεινε επίσης τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας για τη διερεύνηση του βομβαρδισμού του Ντονμπάς και είπε ότι η συζήτηση για δεύτερο κύμα κινητοποίησης «δεν έχει νόημα».

Σημείωσε επιπλέον ότι η Δύση θεωρεί τη Ρωσία «χώρα δεύτερης κατηγορίας» που δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Ομοσπονδία «θα υπερασπιστεί τον εαυτό της με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι πολωνικές εθνικιστικές ομάδες θέλουν να καταλάβουν τη Δυτική Ουκρανία. Αυτό είπε σε συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Ομάδες εθνικιστών στην Πολωνία κοιμούνται και ονειρεύονται για να καταλάβουν

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ