Πούτιν: Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται

Πούτιν: Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται Facebook Twitter
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διεμήνυσε σήμερα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μια «μακρά διαδικασία», κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Φυσικά, αυτή μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά η απόκτηση νέων εδαφών είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τη Ρωσία», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν έχει «τρελαθεί».

«Οι πυρηνικές μας δυνάμεις βρίσκονται σε πιο προηγμένη κατάσταση από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο» πρόσθεσε, λέγοχντας πως η Ρωσία δεν έχει «τρελαθεί» και ότι βλέπει το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο ως καθαρά αμυντικό αποτρεπτικό μέσο. Aκόμα ανέφερε ότι δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τακτικά πυρηνικά όπλα σε άλλες χώρες, σε αντίθεση με τις  ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε στην ερώτηση ενός ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος ζήτησε να μάθει «Πότε μπορούμε να περιμένουμε αποτελέσματα;».

Απαντώντας κι εκείνος με ερώτηση είπε: «Εννοείτε τα αποτελέσματα μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης;». «Φυσικά, αυτή μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Αλλά νέα εδάφη αποκτήθηκαν και αυτό εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τη Ρωσία, αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα», ανέφερε και συμπλήρωσε πως η Θάλασσα του Αζόφ έγινε η «εσωτερική θάλασσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τονίζοντας πως «ακόμη και ο Πέτρος Α’ πολέμησε για αυτήν».

«Αλλά το κύριο πράγμα είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις περιοχές. Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων έδειξαν ότι θέλουν να ζήσουν στη Ρωσία. Είναι εκατομμύρια άνθρωποι» πρόσθεσε.

Μιλώντας σε συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Πούτιν τόνισε ακόμη ότι η χώρα  του δεν είχε άλλη ευκαιρία να επιλύσει το ζήτημα του Ντονμπάς. Κι αυτό επειδή η σύγκρουση δεν βασίστηκε στις ενέργειες της Ρωσίας, αλλά στα γεγονότα που ξεκίνησαν το 2014 μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία. Ο Πούτιν πρότεινε επίσης τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας για τη διερεύνηση του βομβαρδισμού του Ντονμπάς και είπε ότι η συζήτηση για δεύτερο κύμα κινητοποίησης «δεν έχει νόημα».

Σημείωσε επιπλέον ότι η Δύση θεωρεί τη Ρωσία «χώρα δεύτερης κατηγορίας» που δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Ομοσπονδία «θα υπερασπιστεί τον εαυτό της με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι πολωνικές εθνικιστικές ομάδες θέλουν να καταλάβουν τη Δυτική Ουκρανία. Αυτό είπε σε συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Ομάδες εθνικιστών στην Πολωνία κοιμούνται και ονειρεύονται για να καταλάβουν

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΟΡΙΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Λήγει η διορία στον Τραμπ για έγκριση από το Κογκρέσο για τον πόλεμο στο Ιράν: Τι θέλει να «εκμεταλλευτεί»

Ο πόλεμος με το Ιράν ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου και ο Τραμπ ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο δύο ημέρες αργότερα, όταν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις 60 ημέρες - Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «επώδυνη» απάντηση σε τυχόν νέα αμερικανικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM