Πολύνεκρο ναυάγιο στη Λίμνη Βικτόρια της Ουγκάντας

Πολύνεκρο ναυάγιο στη Λίμνη Βικτόρια της Ουγκάντας Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν πλοίο βυθίστηκε στην Λίμνη Βικτόρια, έξω από την περιοχή Μουκόνο στην Ουγκάντα. 

Μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών είναι σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν της αρχικής ανακοίνωσης, ενώ εκτιμάται πως το σκάφος μετέφερε συνολικά 84 επιβάτες. 

Το ναυάγιο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τις ακτές. Σημειώνεται πως η Λίμνη Βικτόρια είναι η μεγαλύτερη της Αφρικής με έκταση 68.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Σε ότι αφορά τα αίτια του ναυαγίου, οι αρχές έκαναν λόγο για υπερφόρτωση και κακές καιρικές συνθήκες.

«Το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, ενώ επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο Πάτρικ Ονιάνγκο, αναπληρωτής εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters.

«Η ομάδα διάσωσης βρίσκεται ακόμη στο σημείο, προσπαθώντας να διασώσει οποιονδήποτε εντοπίσει», πρόσθεσε.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM