Πολλοί Κινέζοι ταξιδεύουν ξανά μέσα στη χώρα - Μεγάλη έξοδος λόγω αργίας και άρσης μέτρων

Πολλοί Κινέζοι ταξιδεύουν ξανά μέσα στη χώρα - Μεγάλη έξοδος λόγω αργίας και άρσης μέτρων Facebook Twitter
0

Οι πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Κίνας καταγράφουν άνοδο ταξιδιωτών, τουριστών και ημερήσιων εκδρομέων από την 1η Μαΐου, την πρώτη ημέρα αργίας για τη χώρα. Μεγάλη ήταν και η έξοδος ταξιδιωτών από τη Γουχάν, το επίκεντρο του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των ατόμων που ταξιδεύουν έξω από τις πόλεις τους αυξήθηκε κατά 40% στην αρχή του Σαββατοκύριακου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα των διακοπών του «Tomb Sweeping» στις 4 Απριλίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Η αύξηση των ταξιδιών κατά τη διάρκεια των πενθήμερων διακοπών, μία από τις κορυφαίες περιόδους τουρισμού της Κίνας κάθε χρόνο, θα βοηθούσε στην ανάκαμψη του τουριστικού τομέα που επλήγη σοβαρά από την πανδημία. Το κύμα του εσωτερικού τουρισμού προήλθε κυρίως από τη Γουχάν, το Πεκίνο και μεγάλες πόλεις.

Εκατοντάδες αξιοθέατα έχουν επίσης ανοίξει ξανά, συμπεριλαμβανομένης της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο. Η χώρα κατέγραψε περισσότερους από 23 εκατομμύρια εγχώριους τουρίστες την 1η Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας.

Το Υπουργείο Μεταφορών αναμένει 23,36 εκατομμύρια ταξιδιώτες την ημέρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, αυτή η εκτίμηση είναι πολύ χαμηλότερη από τα 67,13 εκατομμύρια ταξιδιώτες την ημέρα κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης αργίας του 2019.

Η επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η επιδημία, δεν ήταν αγαπημένος προορισμός. Το τουριστικό τμήμα της επαρχίας δήλωσε ότι τα 22 τουριστικά αξιοθέατα που άνοιξαν εκ νέου είχαν 109.664 επισκέπτες την 1η Μαΐου, αριθμός μικρότερος κατά 87% από τον περσινό, ενώ τα τουριστικά έσοδα έπεσαν κατά 95%.

Όμως οι αρχές στην πόλη Χαρμπίν των 10 εκατ. κατοίκων στη βορειοανατολική Κίνα, που το τρέχον διάστημα έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, έκλεισαν σήμερα τα καταστήματα εστίασης που εξυπηρετούν καθήμενους πελάτες, ενώ αντίθετα σε άλλες περιοχές της χώρας χαλαρώνουν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Η Χαρμπίν, η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, ανέστειλε προσωρινά την παροχή υπηρεσιών για καθήμενους πελάτες σε όλα τα εστιατόρια, μετέδωσε σήμερα το επίσημο δίκτυο CCTV, επικαλούμενο έκτακτη ανακοίνωση των αρχών. Όλες οι εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες εστίασης και τροφοδοσίας στην πόλη θα σταματήσουν να προσφέρουν γεύματα σε καθήμενους πελάτες μέχρι νεοτέρας και ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας.

Ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ανακοινώθηκε σήμερα μόλις ένα νέο κρούσμα και οι επισκέπτες επιστρέφουν σε κάποια από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα για την αργία της 5ης Μαΐου, η βόρεια επαρχία της Χεϊλονγκτζιάνγκ υφίσταται περιορισμούς σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθούν νέες εστίες του κορονοϊού.

Από τα 140 κρούσματα τοπικής μετάδοσης στην ηπειρωτική Κίνα, παραπάνω από τα μισά έχουν καταγραφεί στην Χεϊλονγκτζιάνγκ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters. Η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ συνορεύει με τη Ρωσία και έχει γίνει η πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη κατά της αναζωπύρωσης της πανδημίας, καθώς καταγράφονται πολλά νέα κρούσματα από πολίτες που προέρχονται από τη Ρωσία.

Η επαρχία έχει ήδη απαγορεύσει την είσοδο στις οικιστικές της ζώνες σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι κάτοικοί τους και στα οχήματα από άλλες περιοχές. Έχει δώσει επίσης εντολή να τίθενται σε απομόνωση όσοι έρχονται από ξένες χώρες ή περιοχές με αυξημένα κρούσματα. Ο αναπληρωτής γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γουάνγκ Γουεντάο δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης χθες ότι «κατηγορούμε εμάς τους ίδιους», σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Είχαμε ανεπαρκή αντίληψη για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας», δήλωσε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας ότι η αποτυχία να διενεργηθούν έγκαιρα διαγνωστικά τεστ συνέλαβε στο να δημιουργούν εστίες του κορονοϊού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM