Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις και εμπρησμοί στην Ταϊλάνδη- Σε τουλάχιστον 17 τοποθεσίες

Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις και εμπρησμοί στην Ταϊλάνδη- Σε τουλάχιστον 17 τοποθεσίες Facebook Twitter
Φωτ.: bangkokpost
0

Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις και εμπρησμοί σημειώθηκαν σε τουλάχιστον 17 τοποθεσίες στη νότια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τις αρχές.

Από τις συντονισμένες επιθέσεις τραυμάτισαν επτά άτομα.

Οι βομβιστικές επιθέσεις και οι εμπρησμοί σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα και είχαν στόχο καταστήματα ψιλικών και βενζινάδικο σε τρεις επαρχίες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τουλάχιστον επτά άτομα, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας και του στρατού.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Επαρχίες στη νότια Ταϊλάνδη κατά μήκος των συνόρων με τη Μαλαισία έχουν βιώσει τις τελευταίες δεκαετίες, χαμηλής έντασης εξέγερση, κατά την οποία η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει πολεμήσει σκιώδεις ομάδες που αναζητούν ανεξαρτησία για τις κατά κύριο λόγο μουσουλμανικές επαρχίες Pattani, Yala, Narathiwat και τμήματα της Songkhla.

Περισσότεροι από 7.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις από το 2004, σύμφωνα με την ομάδα Deep South Watch, η οποία παρακολουθεί τη βία στην περιοχή.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες που ξεκίνησαν το 2013 διακόπηκαν πολλές φορές.

Οι σημερινές επιθέσεις έλαβαν χώρα μετά την εκ νέου έναρξη φέτος των συζητήσεων μεταξύ της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης και της κύριας ομάδας ανταρτών, Barisan Revolusi Nasional, μετά από μια διετή παύση λόγω της πανδημίας.

Η Patani United Liberation Organization (PULO), η οποία παραγκωνίστηκε από τον τελευταίο γύρο συνομιλιών, πραγματοποίησε βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού, ισχυριζόμενος ότι ο διάλογος δεν είναι περιεκτικός. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να συνομιλήσει με όλες τις ομάδες.

Ο αρχηγός της οργάνωσης, Καστούρι Μαχότα, είπε στο Reuters ότι οι επιθέσεις της Τετάρτης «δεν έχουν καμία σχέση με την PULO».

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ