Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις Μαλδίβες μεταφέρουν τα σούπερ γιοτ τους Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι

Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι μεταφέρουν τα σούπερ γιοτ τους στις Μαλδίβες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Τουλάχιστον πέντε σούπερ γιοτ, που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους, ήταν σήμερα αγκυροβολημένα στις Μαλδίβες ή έπλεαν προς το νησιωτικό αυτό κράτος του Ινδικού Ωκεανού, το οποίο δεν έχει συμφωνία έκδοσης και δικαστικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνουν τα δεδομένα υπηρεσιών που παρακολουθούν τους πλόες των πλοίων.

Η άφιξη των σκαφών στο αρχιπέλαγος αυτό, που βρίσκεται στα ανοικτά της Σρι Λάνκα, ακολουθεί την επιβολή αυστηρών δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία σε αντίποινα για την εισβολή που πραγματοποίησε στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

Το σούπερ γιοτ Clio, που ανήκει στον Όλεγκ Ντεριπάσκα, τον ιδρυτή της γιγάντιας επιχείρησης αλουμινίου Rusal, σε βάρος του οποίου είχαν επιβληθεί κυρώσεις το 2018 από τις ΗΠΑ, αγκυροβόλησε σήμερα ανοικτά της πρωτεύουσας Μαλέ, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή βάση δεδομένων MarineTraffic.

Το Titan, το οποίο ανήκει στον Αλεξάντρ Αμπράμοφ, συνιδρυτή της χαλυβουργίας Evraz, έφθασε στις 28 Φεβρουαρίου.

Άλλα τρία γιοτ, που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους, εθεάθησαν σήμερα να πλέουν στα ύδατα των Μαλδίβων, σύμφωνα με τα δεδομένα. Σ' αυτά περιλαμβάνεται το μήκους 88 μέτρων Nirvana που ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο της Ρωσίας, τον Βλαντίμιρ Ποτάνιν. Τα περισσότερα από τα σκάφη αυτά είχαν θεαθεί νωρίτερα φέτος αγκυροβολημένα σε λιμάνια της Μέσης Ανατολής.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Μαλδίβων δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως θα αναλάβουν δράση για την κατάσχεση ιδιοκτησιών Ρώσων σε βάρος των οποίων έχουν επιβlηθεί κυρώσεις.

«Την εβδομάδα αυτή, θα εξαπολύσουμε μια πολυμερή διατλαντική δύναμη κρούσης για να ταυτοποιήσουμε, να κυνηγήσουμε και να παγώσουμε τα περιουσιακά στοιχεία τιμωρημένων ρωσικών εταιρειών και ολιγαρχών -τα γιοτ τους, τις επαύλεις τους και οποιαδήποτε άλλα αθέμιτα κέρδη μπορούμε να βρούμε και να τα παγώσουμε βάσει του νόμου», ανέφερε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος με μήνυμα στο Twitter.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στον Ντεριπάσκα και σε άλλους Ρώσους με επιρροή το 2018 λόγω των δεσμών τους με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη φερόμενη ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016, την οποία η Μόσχα διαψεύδει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

«Η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε ο Χασάν Νασράλα
NEWSROOM
Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM