Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ: Η οργισμένη στάση Ζελένσκι δεν εμπνέει αισιοδοξία για τις συνομιλίες

Λαβρόφ: Η οργισμένη στάση Ζελένσκι δεν εμπνέει αισιοδοξία για τις συνομιλίες Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι οι οργισμένες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν εμπνέουν αισιοδοξία για την τύχη των συνομιλιών, αναφορικά με τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για τον τρίτο γύρο συνομιλιών, ισχυριζόμενος ότι το Κίεβο «επικαλείται δικαιολογίες» για να καθυστερήσει την συνάντηση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με τον Λαβρόφ, αλλά μόνο αν οι διαπραγματεύσεις είναι «ουσιαστικής σημασίας».

Ο Λαβρόφ τόνισε επίσης, ότι η Μόσχα ελέγχει πληροφορίες ότι οι ουκρανικές αρχές ενδέχεται να μην επιτρέψουν την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη της Μαριούπολης, μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων που συμφωνήθηκαν νωρίτερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΟΥΒΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Γιατί μπήκαν σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο και όχι σε ένα γνωστό κοσμηματοπωλείο

Πώς η υλική αξία πιθανότατα ώθησε τους δράστες να επιλέξουν το Λούβρο - Οι εκτιμήσεις των ειδικών που παρατηρούν τις τάσεις στο διεθνές έγκλημα τέχνης
LIFO NEWSROOM
ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΛΕΒΙΤ

Διεθνή / «Η μάνα σου»: Σάλος με την απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου σε δημοσιογράφο

«Ο ρεπόρτερ μας έκανε μια απλή ερώτηση» απαντά η HuffPost - «Δεν είναι δημοσιογράφος αλλά ένας αριστερός που επιτίθεται συνεχώς στον Τραμπ» σχολιάζει η Κάρολαϊν Λέβιτ
LIFO NEWSROOM