Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπλοκή στον επαναπατρισμό του Έλληνα πρόξενου - Άλλαξε διαδρομή το κονβόι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπλοκή στον επαναπατρισμό του Έλληνα πρόξενου - Άλλαξε διαδρομή το κονβόι Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Σε αλλαγή δρομολογίου λόγω των διαρκών βομβαρδισμών φέρεται να εξαναγκάστηκε το κονβόι που, μεταξύ άλλων, μεταφέρει τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, λόγω του βομβαρδισμού της Ζαπορίτσια από ρωσικές δυνάμεις, το κομβόι που μεταφέρει τον Έλληνα διπλωμάτη, δεν θα περάσει από εκεί, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί διαφορετική διαδρομή και να υπάρξει καθυστέρηση. 


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αυτοκινητοπομπή με τον ίδιο και τους διπλωμάτες του ΟΑΣΕ θα κατευθυνθούν μεν δυτικά, αλλά από άλλη κατεύθυνση. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τη Βουλή για το γεγονός αυτό και ευχαρίστησε τα κόμματα για το ενδιαφέρον του σχετικά με την κατάσταση του Έλληνα διπλωμάτη. Ο κ. Δένδιας εκτίμησε πως μέχρι αύριο ο πρόξενος θα έχει περάσει τα σύνορα.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο ΟΡΕΝ ο Μανώλης Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια σχεδόν ισοπεδωμένη, από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, Μαριούπολη, και για τεράστια ανθρωπιστική κρίση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM