Πληρώνουν τη μπίρα με ηλιέλαιο: Έξυπνο μάρκετινγκ μπιραρίας για την αντιμετώπιση της έλλειψης μαγειρικών ελαίων

Πληρώνουν τη μπίρα με ηλιέλαιο: Έξυπνο μάρκετινγκ μπιραρίας για την αντιμετώπιση της έλλειψης μαγειρικών ελαίων Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μια μπιραρία του Μονάχου βρήκε έναν πρωτοποριακό τρόπο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις μαγειρικών ελαίων στην Ευρώπη: επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώνουν την μπίρα τους με… ηλιέλαιο ώστε να εξασφαλίσει ότι θα έχει αρκετό απόθεμα για το τηγάνισμα των σνίτσελ.

Καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία μαζί έχουν το 80% των παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, είδαν τα αποθέματά τους να μειώνονται κατακόρυφα μετά τη ρωσική εισβολή στη γειτονική χώρα, τον Φεβρουάριο. Οι διευθυντές της ζυθοποιίας-μπιραρίας Giesinger Brewery πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα. Προσφέρουν στους λάτρεις της μπίρας ένα λίτρο από το αγαπημένο τους ποτό έναντι ίσης ποσότητας ηλιελαίου.

«Το θέμα προέκυψε επειδή απλώς μας τελείωσε το λάδι στην κουζίνα και έπρεπε να γίνουμε εφευρετικοί», είπε ο διευθυντής της μπιραρίας, ο Έρικ Χόφμαν.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατηρήθηκαν ελλείψεις ηλιελαίου στα ράφια των σουπερμάρκετ. Κάποια μάλιστα από αυτά το πωλούσαν με το «δελτίο», επιτρέποντας σε κάθε πελάτη να αγοράζει συγκεκριμένη ποσότητα ώστε να φτάσει για όλους.

«Το να βρεις λάδι είναι πολύ δύσκολο… Αν χρειάζεσαι 30 λίτρα την εβδομάδα αλλά παίρνεις μόνο 15, σε κάποιο σημείο δεν μπορείς πια να τηγανίσεις σνίτσελ», είπε ο Χόφμαν, εξηγώντας ότι μέχρι στιγμής οι πελάτες της μπιραρίας έχουν ανταλλάξει περίπου 400 λίτρα. Πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν δελεαστική την πρόταση: ένα λίτρο μπίρας στοιχίζει περίπου 7 ευρώ στις γερμανικές μπιραρίες, ενώ ένα λίτρο ηλιελαίου στη λιανική κοστίζει 4,5 ευρώ.

Ο Μόριτς Μπάλερ αγόρασε 80 λίτρα ηλιελαίου όταν βρέθηκε στην Ουκρανία, σε ένα ταξίδι για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Στη συνέχεια, αντάλλαξε το προϊόν με οκτώ κιβώτια μπίρες για το πάρτι γενεθλίων του. «Αυτή η εκστρατεία είναι τέλεια. Μπορούμε να αγοράσουμε φτηνή μπίρα και ταυτόχρονα βοηθάμε και την Giesinger Brewery», εξήγησε.

Με πληροφορίες από Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM