Πέθανε ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ- Ακριβώς 26 χρόνια από το τροχαίο της Νταϊάνα και του Ντόντι

Πέθανε ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ- Ακριβώς 26 χρόνια από το τροχαίο της Νταϊάνα και του Ντόντι Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο επιχειρηματίας, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πατέρας του Ντόντι που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ακριβώς πριν από 26 χρόνια. 

Ο αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματίας, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ ήταν περισσότερο γνωστός ως πρώην ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Harrods και της ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ του Λονδίνου. Πούλησε το Harrods στην Qatar Holdings τον Μάιο του 2010. Τρία χρόνια αργότερα, πούλησε επίσης την Φούλαμ στον Αμερικανό επιχειρηματία Σαχίντ Καν.

Ο γιος του Αλ Φαγέντ, ο παραγωγός ταινιών Ντόντι Φαγέντ, σκοτώθηκε στις 31 Αυγούστου 1997 σε τροχαίο δυστύχημα μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο Παρίσι. Ο επιχειρηματίας αγωνίστηκε επί σειρά ετών για να αποδείξει ότι ο θάνατος του γιου του ήταν στην πραγματικότητα δολοφονία από τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ωστόσο, η γαλλική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ατύχημα, το οποίο προκλήθηκε εν μέρει από υπερβολική ταχύτητα και από το υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του οδηγού Χένρι Πολ. 

Σύμφωνα με το Sky News, ο Αλ Φαγέντ κηδεύτηκε μετά την προσευχή της Παρασκευής στο κεντρικό τζαμί του Λονδίνου στο Regent's Park.

Ποιος ήταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και ήταν γιος δασκάλου. Ξεκίνησε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία στην Αίγυπτο, προτού γίνει σύμβουλος ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, του σουλτάνου του Μπρουνέι, το 1966. 

Πήγε στη Βρετανία τη δεκαετία του ‘70 και το 1979 αγόρασαν το ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, μαζί με τον αδελφό του Αλί. Ο επόμενος στόχος τους ήταν τα Harrods, που απέκτησαν το 1985 έναντι 615 εκατομμυρίων λιρών. 

Το 1997 αγόρασε τη Φούλαμ, καταβάλλοντας 6,25 εκατομμύρια λίρες και είχε καλέσει τον Μάικλ Τζάκσον να παρακολουθήσει ματς της ομάδας. Ο Αλ Φαγέντ πούλησε τον σύλλογο το 2013, στον δισεκατομμυριούχο Σαχίντ Καν. 

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο το 1994, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση Βρετανών βουλευτών, τους πλήρωνε για να κάνουν ερωτήσεις στο κοινοβούλιο. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM