Πωλείται το γιοτ που η Νταϊάνα πέρασε το τελευταίο καλοκαίρι με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ

Πωλείται το γιοτ που η Νταϊάνα πέρασε το τελευταίο καλοκαίρι με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ Facebook Twitter
17 ΙΟΥΛΙΟΥ 1997: Η Νταϊάνα και ο γιος της πρίγκιπας Ουίλιαμ κάνουν διακοπές με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ (δεν φαίνεται στη φωτογραφία) στο Σεν Τροπέ το καλοκαίρι του 1997, λίγο πριν η Νταϊάνα και ο Ντόντι σκοτωθούν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997
0

Οι τελευταίοι μήνες ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα έχουν συνδυαστεί εν μέρει με την κρουαζιέρα που είχε κάνει με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ στη Μεσόγειο με το υπερπολυτελές γιοτ «Jonikal», αξίας 12 εκατ. λιρών.

Τώρα, 25 χρόνια μετά, το μήκους 64 μέτρων γιοτ διατίθεται προς πώληση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.

Το Jonikal αγοράστηκε από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πρώην ιδιοκτήτη των Harrods και πατέρα του Ντόντι ενώ τελευταίος ιδιοκτήτης είναι ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Χασίμ Χαϊντάρ, ο οποίος ένα χρόνο μετά την αγορά του το έβγαλε προς πώληση.

Ο μεσίτης του πλοίου, John Wood, της Seawood Yachts, δήλωσε πως «οι ιδιοκτήτες έχουν πολλούς λόγους να θέλουν να το αλλάξουν, και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι θέλουν κάτι ακόμα μεγαλύτερο».

Πωλείται το γιοτ που η Νταϊάνα πέρασε το τελευταίο καλοκαίρι με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ Facebook Twitter
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο "Jonikal", κάνοντας διακοπές στο Saint-Tropez της Γαλλίας, τον Ιούλιο του 1997. Φωτ: Pool RAT/REY/Gamma-Rapho via Getty Images

Το γιοτ πωλήθηκε την τελευταία φορά για 10 εκατ. δολάρια. Μετονομάστηκε σε «Sokar» και στη συνέχεια σε «Bash» με βάση τα αρχικά του Χαϊντάρ.

Σύμφωνα με το House and Garden, η θαλαμηγός σχεδιάστηκε από τον ναυπηγό αρχιτέκτονα Βινσένζο Ρουγκιέρο τη δεκαετία του 1980 και διαθέτει, μεταξύ άλλων, εννέα καμπίνες, τζακούζι, τραπεζαρία, γραφείο, σαλόνι και μπαρ.

Ο Ντόντι Αλ Φαγέντ και η πριγκίπισσα Νταϊάνα γνωρίστηκαν για πρώτη φορά σε έναν αγώνα πόλο στο Γουίνδσορ το 1986, ενώ ήταν ακόμη παντρεμένη με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ο Ντόντι αγόρασε το γιοτ δύο χρόνια πριν οι δυο τους ερωτευτούν και το ζευγάρι απόλαυσε τρεις κρουαζιέρες -γύρω από τη Σαρδηνία, στην Ελλάδα και στη νότια Γαλλία- πριν πετάξουν για το Παρίσι τον Αύγουστο του 1997.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ