ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Περισσότερα από τα μισά θύματα της επίθεσης στο Ορλάντο κατάγονται από το Πουέρτο Ρίκο

Περισσότερα από τα μισά θύματα της επίθεσης στο Ορλάντο κατάγονται από το Πουέρτο Ρίκο Facebook Twitter
EPA/JOHN TAGGART
1

Περισσότερα από τα μισά θύματα της ένοπλης επίθεσης στο Ορλάντο είχαν καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Πορτορικανός υπουργός Εξωτερικών Ρονάλντο Παντούα.

«Από τις πληροφορίες που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής, το 90% των θυμάτων είναι λατίνοι και περισσότεροι από τα μισά νεκρά θύματα είχαν καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο», δήλωσε ο Παντούα σε σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι αναμένουν μία επίσημη λίστα των θυμάτων σήμερα το απόγευμα (σ.σ. τοπική ώρα).

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, ανάμεσα στους 49 νεκρούς της ένοπλης επίθεσης στο gay club «Pulse» βρίσκονται και τρεις Μεξικανοί.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση του το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε πως τα τρία θύματα ήταν Μεξικανοί υπήκοοι, ενώ σημειώνεται πως η μεξικανική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβεβαιώσει σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές αν υπάρχει και ένας τέταρτος μεξικανός υπήκοος ανάμεσα στα θύματα.

«Πρόκειται για μια πράξη πραγματικά γεμάτη φόβο, τρόμο και μίσος», δήλωσε ο Νιέτο.

«Εξ ονόματος του Μεξικού και της κοινωνίας μας, θέλω να εκφράσω την ισχυρή μας αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων» τόνισε ο Μεξικανός πρόεδρος.

1

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ναι Μιάμι είναι δεν είναι και τόσο εκπληκτική πληροφορία αυτή... είναι κατά 70 τις εκατό Λατινικής καταγωγής οι πολίτες της, μεταξύ Κούβας, Πουέρτο Ρίκο και Δομινικανή Δημοκρατία σχεδόν όλο το Μιάμι είναι Latino. Μόνο που το Πουέρτο Ρίκο είναι προτεκτοράτο της Αμερικής σχεδόν 51ή πολιτεία όποτε είναι Αμερικανοί πολίτες όχι Πουερτορικανοί μόνο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ