Το Πεκίνο απειλεί τις ΗΠΑ: Αν θέλετε ένταση, αυτή θα επεκταθεί ακόμη και στο έδαφος σας

Το Πεκίνο απειλεί τις ΗΠΑ: Αν θέλετε ένταση, αυτή θα επεκταθεί ακόμη και στο έδαφος σας Facebook Twitter
2

 

Το Πεκίνο απειλεί τις ΗΠΑ: Αν θέλετε ένταση, αυτή θα επεκταθεί ακόμη και στο έδαφος σας Facebook Twitter

Με μια ανακοίνωση, με φραστική οξύτητα που δεν είχε παρουσιάσει ως τώρα απάντησε η Κίνα σε δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων για τις υφαλονησίδες που οικοδομεί η Κίνα στην Νότιο Κινεζική Θάλασσα. Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει, διά του υφ. των Εξωτερικών, ότι δεν θα ανεχθούν κινεζική κυριαρχία στην περιοχή την οποία θεωρούν ζωτικών συμφερόντων καθώς ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών φορτίων περνάνε από εκεί. Εκτός από τη δήλωση του υφ. Εξωτερικών, υπήρξε και δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ με αφορμή την κινεζική αυτή ενέργεια. Ο κ. Κάρτερ χαρακτήρισε Κίνα και Ρωσία «παγκόσμια απειλή».

Το κινεζικό καθεστώς σε ανακοίνωση του τονίζει ότι οι ΗΠΑ  πρέπει «να σταματήσουν  τα παιχνίδια στην Ασία».

Σημειώνει  ότι η παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή είναι μια «χάρτινη τίγρης» και τονίζει ότι «οι Κινέζοι βλέπουν τις ΗΠΑ στη Νότιο Κινεζική Θάλασσα ως χάρτινη τίγρη και θεωρούν τις περιπολίες των αμερικανικών πολεμικών στην  περιοχή απλώς συμβολική κίνηση, όχι ότι θα αναλάβουν δράση».

Το Πεκίνο προειδοποιεί ότι η στρατιωτική παρουσία της Κίνας θα είναι πλέον μεγαλύτερη, «λόγω της αμερικανικής πρόκλησης» και προσθέτει:

 «Δεν φοβίζει την Κίνα το γεγονός ότι οι ΗΠΑ  προωθούν υψηλού επιπέδου στρατιωτικό υλικό στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η Κίνα κατασκευάζει πολεμικά μέσα νεότατης τεχνολογίας και ο κινεζικός λαός υποστηρίζει την αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού κατά 10% το χρόνο».              

Σημειώνεται επίσης ότι αν υπάρξει στην περιοχή ένταση και οι ΗΠΑ «εξαπολύσουν το υψηλού επιπέδου στρατιωτικό υλικό τους η ένταση θα επεκταθεί ασφαλώς και σε αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται σε μακρινές περιοχές, ακόμη και στο εθνικό έδαφος (των ΗΠΑ), καθώς και η Κίνα θα αναπτύξει προχωρημένου επιπέδου οπλικά συστήματα».                                                                                                        

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM