Πάτησαν Γη τρεις Κινέζοι κοσμοναύτες μετά από έξι μήνες στο διάστημα

Πάτησαν Γη τρεις Κινέζοι κοσμοναύτες μετά από έξι μήνες στο διάστημα Facebook Twitter
0

Τρεις Κινέζοι κοσμοναύτες επέστρεψαν στη Γη μετά από έξι μήνες στον διαστημικό σταθμό Τιανγκόνγκ, ανακοίνωσε η κινεζική διαστημική υπηρεσία την οποία επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας την αποστολή «απόλυτη επιτυχία».

Το πλήρωμα, το οποίο βρισκόταν στον κινεζικό διαστημικό σταθμό από τις αρχές Ιουνίου, προσγειώθηκε στην τοποθεσία Ντονγκφένγκ της Εσωτερικής Μογγολίας (βόρεια Κίνα) στις 20.09 ώρα Πεκίνου (14.09 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η διαστημική Υπηρεσία την οποία επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, οι τρεις αστροναύτες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, είναι καλά στην υγεία τους.

Οι τρεις αστροναύτες της αποστολής Shenzhou-14, ο διοικητής της αποστολής Τσεν Ντονγκ, η Λιου Γιανγκ, πρώτη Κινέζα αστροναύτης και ο Κάι Σουτσέ, είχαν επιφορτιστεί με την επίβλεψη των τελικών φάσεων της κατασκευής του διαστημικού σταθμού, το «στολίδι» του φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος της Κίνας.

Η τελευταία μονάδα του υπό κατασκευή διαστημικού σταθμού είχε προσδεθεί στα τέλη Οκτωβρίου, ένα κρίσιμο στάδιο πριν από την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης του σταθμού που έχει προγραμματιστεί για το τέλος της χρονιάς.

«Είναι τιμή μου που είδα τον σχηματισμό της βασικής διαμόρφωσης του διαστημικού μας σταθμού» είπε ο Τσεν, πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που έγινε ο πρώτος Κινέζος αστροναύτης ο οποίος έμεινε σε τροχιά για περισσότερες από 200 ημέρες, σύμφωνα με το Xinhua.

Το πλήρωμα έδωσε τη σκυτάλη στους τρεις αστροναύτες της αποστολής Shenzhou-15, οι οποίοι είχαν φτάσει στα τέλη Νοεμβρίου στον σταθμό Τιανγκόνγκ. Ήταν η πρώτη μεταφορά πληρώματος σε τροχιά που πραγματοποίησαν Κινέζοι αστροναύτες.

Η Κίνα είχε αποκλειστεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2011 όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν κάθε συνεργασία της NASA με το Πεκίνο.

Όταν ολοκληρωθεί, ο διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ αναμένεται να έχει μάζα 90 τόνων - σχεδόν το ένα τέταρτο του ISS - και μέγεθος παρόμοιο με τον πρώην ρωσοσοβιετικό σταθμό Mir.

Ο διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ (Ουράνιο Παλάτι), γνωστός και με το αγγλικό ακρωνύμιό του CSS (από το "Chinese space station"), θα λειτουργεί για δέκα χρόνια και θα φιλοξενεί διάφορα πειράματα σε σχεδόν μηδενική βαρύτητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM