Πανικός στη Βρετανία λόγω ξηρασίας: Τρέχουν να πάρουν νερό από σουπερμάρκετ, άδειασαν τα ράφια

Πανικός στη Βρετανία: Τρέχουν να πάρουν νερό από σουπερμάρκετ, άδειασαν τα ράφια Facebook Twitter
0

Πανικός φαίνεται ότι επικρατεί στη Βρετανία, μετά την κήρυξη σε κατάσταση ξηρασίας ορισμένων περιοχών της Αγγλίας και τις συστάσεις για περιορισμό στη χρήση νερού.

Πανικόβλητοι καταναλωτές άδειασαν τα ράφια των σουπερμάρκετ από εμφιαλωμένο νερό. Τα σουπερμάρκετ Tesco και Sainsbury στο Λονδίνο, το Evesham, το Stalybridge και το Taplow έμειναν με άδεια ράφια το βράδυ της Παρασκευής, με πολλούς να μιλούν για τον πανικό που επικρατεί με το εμφιαλωμένο νερό στο Twitter.

Πολλά σουπερμάρκετ ανήρτησαν ταμπέλες, καλώντας τους πελάτες να παίρνουν πέντε μπουκάλια νερό ο καθένας.

Εταιρείες ύδρευσης προτρέπουν τους πελάτες τους να περιορίσουν τα ντους στα τέσσερα λεπτά, να ρίχνουν νερό στην τουαλέτα «μόνο όταν χρειάζεται» και να μην πλένουν τα αυτοκίνητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε  ότι τμήματα της νότιας, της κεντρικής και της ανατολικής Αγγλίας έχουν τεθεί επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ζεστού και ξηρού καιρού.

«Όλες οι εταιρίες ύδρευσης μας διαβεβαίωσαν πως οι απαραίτητες προμήθειες είναι ακόμη ασφαλείς», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Υδάτινων Πόρων Στιβ Νταμπλ.

«Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ άλλοτε για περιόδους ξηρού καιρού, αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση εκ του σύνεγγυς, περιλαμβανομένων των επιπτώσεων για τους αγρότες και το περιβάλλον, και να λαμβάνουμε περαιτέρω δράση, όπως απαιτηθεί».

Οι εταιρίες ύδρευσης θα αρχίσουν τώρα να εφαρμόζουν προσυμφωνημένα σχέδια αντιμετώπισης της ξηρασίας ώστε να συνδράμουν στη διαφύλαξη των προμηθειών, και η κυβέρνηση δήλωσε πως το κοινό και οι επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από την ξηρασία καλούνται να κάνουν συνετή χρήση του νερού.

Η προηγούμενη φορά που κηρύχθηκε κατάσταση ξηρασίας στην Αγγλία ήταν το 2018.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM