Σχεδόν ένας Αμερικανός στους έξι δεν κατάφερε να καταβάλει το ενοίκιο του για τον Ιούνιο, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα σε 73,8 εκατομμύρια ανθρώπους, από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

 

Παράλληλα, ένας στους τρεις, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 30,6%, ανησυχεί για το αν θα είναι σε θέση να το πληρώσει στο τέλος του Ιουλίου.

 

Ορισμένα στοιχεία ελήφθησαν από ερωτηματολόγια που εστάλησαν σε ιδιώτες, τα υπόλοιπα με τον συνδυασμό των στοιχείων που συλλέχθηκαν από τις διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, το διάστημα 2-7 Ιουλίου. 

 

Το Census Bureau αναφέρει στην ιστοσελίδα του πως με αυτή τη μελέτη που διεξάγεται κάθε εβδομάδα, από τα τέλη Μαρτίου, αναμένεται να αποτιμηθεί «ο τρόπος με τον οποίο επλήγη η ζωή των ανθρώπων από την πανδημία του κορωνοϊού».

 

Οι μισοί Αμερικανοί δέχθηκαν μείωση μισθού μετά την εφαρμογή των μαζικών μέτρων καραντίνας στις ΗΠΑ, στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής.

 

Πανδημία: Οι μισοί Αμερικανοί δέχθηκαν μείωση μισθού - Ένας στους 6 δεν πλήρωσε νοίκι τον Ιούνιο
GETTY IMAGES

 

Η πανδημία ήταν αιτία να χάσουν τη δουλειά τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί. Στα τέλη Ιουνίου 32 εκατομμύρια ήταν εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας έναντι 1,6 εκατομμυρίου ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη από το υπουργείο Εργασίας.

 

Στις ΗΠΑ κατοικούν περίπου 328 εκατομμύρια άτομα και τα νέα κρούσματα αυξάνονται δραματικά, σε καθημερινή βάση, αλλά η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να μην κάνει την χρήση μάσκας υποχρεωτική.