Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: «Εμπόδια παρά την πρόοδο»- Το μήνυμα Γκουτέρες

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό-Γκουτέρες: «Συνεργασία για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας αυτισμού «γιορτάζουμε τη συμβολή των ατόμων με αυτισμό και ανανεώνουμε την αποφασιστικότητά μας να προωθήσουμε τα εγγενή δικαιώματά τους».

Όπως επισημαίνει ο Αντόνιο Γκουτέρες παρά τη σημαντική πρόοδο, τα άτομα με αυτισμό εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κοινωνικά και περιβαλλοντικά εμπόδια στην πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών τους, σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και την Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπογραμμίζει την ανάγκη βελτίωσης, προωθώντας την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, τις ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, την αυτοδιάθεση και ένα περιβάλλον όπου κάθε άτομο θα είναι σεβαστό. «Και καθώς το κάνουμε αυτό, αναγνωρίζουμε επίσης τον ρόλο των οικογενειών, των φροντιστών και των δικτύων υποστήριξης στη ζωή των ατόμων με αυτισμό» επισημαίνει.

Στην ακροτελεύτια πρόταση του μηνύματος του, ο Αντόνιο Γκουτέρες προτρέπει «σήμερα και κάθε μέρα, να αναγνωρίσουμε πλήρως την ενεργό και ποικιλόμορφη συμβολή των ατόμων με αυτισμό στις κοινωνίες μας – και ας συνεργαστούμε με τα άτομα με αυτισμό για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και προσβάσιμο για όλους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Διεθνή / Γαλλία: Ο Ερίκ Σιοτί των Ρεπουμπλικανών καθαιρέθηκε για τη σύμπλευση με τη Λεπέν και αρνείται να φύγει

Οι σκηνές έξω από τα κλειδωμένα γραφεία των Ρεπουμπλικανών μαρτυρούν το χάος που επικρατεί στη γαλλική πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
NEWSROOM