Ουκρανός τενίστας γύρισε στην πατρίδα του να πολεμήσει: «Θέλω να έχω μία ιστορία να πω στα παιδιά μου»

Ukrainian tennis star says he returned to his country to fight Russia so it has "a history to tell to my kids" Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Sergiy Stakhovsky ένας Ουκρανός επαγγελματίας του τένις άφησε την οικογένειά του για να πολεμήσει τη Ρωσία, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, πως αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα του επειδή «θα ήθελε να είναι ακόμα στον χάρτη».

Ο ίδιος και η σύζυγός του δεν αποκάλυψαν στα τρία μικρά του παιδιού πού πήγε, ωστόσο, πιστεύει ότι κάποια στιγμή όταν το μάθουν θα καταλάβουν την απόφασή του.

«Δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Αν έμενα στο σπίτι θα ένιωθα ανοχές. Τώρα που είμαι εδώ νιώθω ένοχος που άφησα στο σπίτι την οικογένειά μου» είπε στο CNN από το Κίεβο.

Ο άλλοτε Νο30 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, που σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται και βρίσκεται στο Νο233 του κόσμου εξηγώντας τους λόγους που προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση είπε πως θα ήθελε στο μέλλον να έχει να πει μία ιστορία στα παιδιά του.

«Γεννήθηκα εδώ, οι παππούδες μου είναι θαμμένοι εδώ. Και θα ήθελα να έχω μια ιστορία να πω στα παιδιά μου. Εάν έμενα σπίτι και η Ουκρανία αποτύγχανε, τότε δεν θα υπήρχε Ουκρανία, ούτε καν στα βιβλία της ιστορίας» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε για ψέματα τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνοντας πως κάποια στιγμή θα γίνουν βιβλία ιστορίας.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να θυσιαστεί για την πατρίδα του, είπε πως πρόκειται για μία ερώτηση γιατί την οποία δεν έχει απάντηση.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ένα άτομο που είναι έτοιμο να σας πει τώρα εάν θα θυσίαζε τη ζωή του. Θέλω να δω τα παιδιά μου, αυτό είναι σίγουρο . Θέλω να δω τη γυναίκα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αλλά σε μια οποιαδήποτε στιγμή, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί».

Δείτε τη συνέντευξή του στο CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM