Ουκρανία: Συντρίμμια πυραύλου έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο - Bομβαρδισμοί σε μεγάλες πόλεις

Ουκρανία: Συντρίμμια πυραύλου έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε μεγάλες πόλεις Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια πυραύλου που καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Πρόκειται για μια δεκαξαώροφη πολυκατοικία που χτυπήθηκε στις 05:02 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές. Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια περίπου 30 κάτοικοι του κτιρίου. Στη συνέχεια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πολυκατοικία η οποία κατασβέστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πάντως, οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να είναι «γενικά ακινητοποιημένες» κοντά στο Κίεβο και δεν έχουν «κάνει καμία σημαντική πρόοδο» προς την πόλη από τα βόρεια, τα βορειοδυτικά ή τα ανατολικά της πόλης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας ανώτερος αξιωματούχος Άμυνας των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορήθηκαν χθες για την επίθεση σε θέατρο της Μαριούπολης που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκατοντάδες αμάχους στο πολιορκούμενο λιμάνι στρατηγικής σημασίας χθες Τετάρτη.

Δεν έγινε καμία ρωσική αεροπορική επιδρομή εναντίον χερσαίων στόχων στη Μαριούπολη χθες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας αντίθετα κατηγόρησε τη Ρωσία για την επίθεση. «Ακόμη ένα φρικιαστικό έγκλημα πολέμου στη Μαριούπολη. Ρωσική επίθεση στο Δραματικό Θέατρο όπου κρύβονταν εκατοντάδες αθώοι άμαχοι. Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι Ρώσοι είναι αδύνατο να μη γνώριζαν πως επρόκειτο για καταφύγιο αμάχων», ανέφερε ο Ντμίτρο Κουλέμπα μέσω Twitter.

Οι βόρειες πόλεις της χώρας δέχθηκαν επίσης βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου, με δύο άτομα να τραυματίζονται από τον βομβαρδισμό 12όροφου κτιρίου κατοικιών νωρίς την Τετάρτη.

Στην κοντινή ουκρανική πόλη Τσερνίχιβ τουλάχιστον 10 άνθρωποι που έκαναν ουρά για να πάρουν ψωμί σκοτώθηκαν όταν οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την Τετάρτη, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος, στην ουκρανική τηλεόραση. Τόνισε ότι η επίθεση ήταν ενδεικτική ρωσικών πυρών εναντίον αμάχων.

Παράλληλα, η ουκρανική πλευρά αναφερόμενη στην περιοχή της Χερσώνας που ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις μίλησε για επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή. Η Λιουντμίλα Ντενισόβα, επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ουκρανικής Βουλής, έκανε λόγο για ελλείψεις «φαρμάκων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τροφίμων» στην περιοχή αυτή μέσω Telegram. Μίλησε επίσης για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και τη θέρμανση. Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, έχουν συλληφθεί αρκετοί τοπικοί πολιτικοί από τον ρωσικό στρατό. 

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος ,Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε χθες για πρώτη φορά τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν «εγκληματία πολέμου», κάτι που το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτο», ενώ, νωρίτερα, το Διεθνές Δικαστήριο «διέταξε» τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία, κάτι που οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι είναι εντελώς απίθανο να δεχθεί η Μόσχα.

Με πληροφορίες από CNN και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM