Ουκρανία: Συντρίμμια πυραύλου έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο - Bομβαρδισμοί σε μεγάλες πόλεις

Ουκρανία: Συντρίμμια πυραύλου έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε μεγάλες πόλεις Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια πυραύλου που καταρρίφθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έπεσαν σε πολυκατοικία στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Πρόκειται για μια δεκαξαώροφη πολυκατοικία που χτυπήθηκε στις 05:02 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές. Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια περίπου 30 κάτοικοι του κτιρίου. Στη συνέχεια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πολυκατοικία η οποία κατασβέστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πάντως, οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να είναι «γενικά ακινητοποιημένες» κοντά στο Κίεβο και δεν έχουν «κάνει καμία σημαντική πρόοδο» προς την πόλη από τα βόρεια, τα βορειοδυτικά ή τα ανατολικά της πόλης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας ανώτερος αξιωματούχος Άμυνας των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορήθηκαν χθες για την επίθεση σε θέατρο της Μαριούπολης που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκατοντάδες αμάχους στο πολιορκούμενο λιμάνι στρατηγικής σημασίας χθες Τετάρτη.

Δεν έγινε καμία ρωσική αεροπορική επιδρομή εναντίον χερσαίων στόχων στη Μαριούπολη χθες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας αντίθετα κατηγόρησε τη Ρωσία για την επίθεση. «Ακόμη ένα φρικιαστικό έγκλημα πολέμου στη Μαριούπολη. Ρωσική επίθεση στο Δραματικό Θέατρο όπου κρύβονταν εκατοντάδες αθώοι άμαχοι. Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι Ρώσοι είναι αδύνατο να μη γνώριζαν πως επρόκειτο για καταφύγιο αμάχων», ανέφερε ο Ντμίτρο Κουλέμπα μέσω Twitter.

Οι βόρειες πόλεις της χώρας δέχθηκαν επίσης βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Κιέβου, με δύο άτομα να τραυματίζονται από τον βομβαρδισμό 12όροφου κτιρίου κατοικιών νωρίς την Τετάρτη.

Στην κοντινή ουκρανική πόλη Τσερνίχιβ τουλάχιστον 10 άνθρωποι που έκαναν ουρά για να πάρουν ψωμί σκοτώθηκαν όταν οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την Τετάρτη, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος, στην ουκρανική τηλεόραση. Τόνισε ότι η επίθεση ήταν ενδεικτική ρωσικών πυρών εναντίον αμάχων.

Παράλληλα, η ουκρανική πλευρά αναφερόμενη στην περιοχή της Χερσώνας που ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις μίλησε για επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή. Η Λιουντμίλα Ντενισόβα, επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ουκρανικής Βουλής, έκανε λόγο για ελλείψεις «φαρμάκων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τροφίμων» στην περιοχή αυτή μέσω Telegram. Μίλησε επίσης για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και τη θέρμανση. Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, έχουν συλληφθεί αρκετοί τοπικοί πολιτικοί από τον ρωσικό στρατό. 

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος ,Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε χθες για πρώτη φορά τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν «εγκληματία πολέμου», κάτι που το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτο», ενώ, νωρίτερα, το Διεθνές Δικαστήριο «διέταξε» τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία, κάτι που οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι είναι εντελώς απίθανο να δεχθεί η Μόσχα.

Με πληροφορίες από CNN και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM