Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις σε Κίεβο και Λβιβ - Χτυπήθηκε πολυκατοικία

Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις σε Κίεβο και Λβιβ Facebook Twitter
Το χτύπημα στο Λβιβ - Φωτ.: Getty Images.
0

Για 23η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τους Ρώσους να έχουν περικυκλώσει σημαντικές πόλεις της χώρας βομβαρδίζοντας όχι μόνο το Κίεβο αλλά και τη Λβιβ που βρίσκεται στα δυτικά. 

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν τμήματα ενός ρωσικού πυραύλου έπεσαν σε πολυκατοικία στο βόρειο τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας, το πρωί της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι υπηρεσίες ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι 12 άνθρωποι διασώθηκαν και 98 απομακρύνθηκαν από το πενταώροφο κτίριο, μετέδωσε το Reuters.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με το ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 24. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στις 06:08 π.μ (τοπική ώρα).

Η πυραυλική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο εγείρει φόβους για συστηματική εξάπλωση του πολέμου και στη δυτική Ουκρανία, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί τόσο στο «στόχαστρο», όσο η ανατολική Ουκρανία. Τα αυξανόμενα χτυπήματα στη δυτική Ουκρανία προκαλούν προβληματισμό για την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού καθώς η περιοχή αποτελεί τόσο ασφαλές καταφύγιο μέχρι σήμερα όσο και κόμβος για τη μετακίνηση προσφύγων και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα. 

Το χτύπημα συνέβη σε εγκατάσταση για την επισκευή στρατιωτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της πόλης (μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνίας) με πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατέρριψαν άλλους τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν κατά την επίθεση, η δεύτερη που καταγράφεται σε εγκαταστάσεις κοντά στην πόλη τις τελευταίες ημέρες.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ