ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ουκρανία: «Όχι στον πόλεμο» φώναξαν δημοσιογράφοι ρωσικού καναλιού πριν «πέσει μαύρο»

Ουκρανία: «Όχι στον πόλεμο» φώναξαν δημοσιογράφοι ρωσικού καναλιού πριν «πέσει μαύρο» από τον Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: TWITTER
0

Με ένα δυνατό μήνυμα κατά του πολέμου που εξαπέλυσε πριν από εννέα ημέρες ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Ουκρανία έσβησαν τα φώτα στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «TV Rain».

Την περασμένη Τρίτη η ρωσική γενική Εισαγγελία αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του σταθμού, καθώς όπως ανέφερε μετέδιδε «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο ρωσικό κανάλι «TV Rain», φώναξαν δυνατά «όχι στον πόλεμο», μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου να «πέσει μαύρο», στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι δημοσιογράφοι του καναλιού είχαν εκφράσει από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία την αντίθεσή τους στις ενέργειες του Ρώσου προέδρου.

Μάλιστα κάποιοι, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, καθώς φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας είχε ήδη μπλοκάρει από την αρχή της εβδομάδας τη μετάδοση του «TV Rain», με αποτέλεσμα δημοσιογράφοι και τεχνικοί να μεταδώσουν την τελευταία ζωντανή εκπομπή μέσω του YouTube. Στο τέλος συγκεντρώθηκαν όλοι στο κεντρικό στούντιο και φώναξαν «όχι στον πόλεμο». Στη συνέχεια μάλιστα έβαλαν να παίξει η «Λίμνη των Κύκνων», όπως έκαναν το 1991 οι σοβιετικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αντί να δείχνουν τον πόλεμο.

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ