Ουκρανία: Η Λευκορωσία είναι πιθανό να μπει στον πόλεμο-Θα δώσουν όπλα σε εθελοντές

Ουκρανία: Η Λευκορωσία είναι πιθανό να μπει στον πόλεμο-Θα δώσουν όπλα σε εθελοντές Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

«Είναι πιθανό η Λευκορωσία να προετοιμάζεται για πόλεμο κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Αλεξέι Γκρόμοφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο Γκρόμοφ ενημέρωσε πως «στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του Μπρέστ (σ.σ. Λευκορωσία), την περασμένη εβδομάδα, συνεχίστηκε η διαδικασία κινητοποίησης εθελοντών για να ενταχθούν στην εδαφική άμυνα της χώρας». Οι υποψήφιοι ενημερώνονται ότι εάν επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, θα τους δοθούν όπλα και πυρομαχικά και η κύρια ενασχόλησή τους θα είναι η άμυνα και η προστασία των κοινοτήτων, σύμφωνα με τον Γκρόμοφ.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λευκορωσίας ενέκρινε νομοσχέδιο που εισάγει τη θανατική ποινή για εσχάτη προδοσία για στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Είναι πιθανό τέτοιες ενέργειες του Λουκασένκο να είναι ένα από τα βήματα προετοιμασίας για συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM