Ουκρανία: Η Λευκορωσία είναι πιθανό να μπει στον πόλεμο-Θα δώσουν όπλα σε εθελοντές

Ουκρανία: Η Λευκορωσία είναι πιθανό να μπει στον πόλεμο-Θα δώσουν όπλα σε εθελοντές Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

«Είναι πιθανό η Λευκορωσία να προετοιμάζεται για πόλεμο κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Αλεξέι Γκρόμοφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο Γκρόμοφ ενημέρωσε πως «στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του Μπρέστ (σ.σ. Λευκορωσία), την περασμένη εβδομάδα, συνεχίστηκε η διαδικασία κινητοποίησης εθελοντών για να ενταχθούν στην εδαφική άμυνα της χώρας». Οι υποψήφιοι ενημερώνονται ότι εάν επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, θα τους δοθούν όπλα και πυρομαχικά και η κύρια ενασχόλησή τους θα είναι η άμυνα και η προστασία των κοινοτήτων, σύμφωνα με τον Γκρόμοφ.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λευκορωσίας ενέκρινε νομοσχέδιο που εισάγει τη θανατική ποινή για εσχάτη προδοσία για στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Είναι πιθανό τέτοιες ενέργειες του Λουκασένκο να είναι ένα από τα βήματα προετοιμασίας για συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ επαναφέρει το εκτελεστικό απόσπασμα για να «ενισχύσει» τη θανατική ποινή

Ο Τραμπ ζητά επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώκει τη θανατική ποινή όπου αυτή προβλέπεται από τον νόμο, όταν κατηγορούμενοι είναι παράτυποι μετανάστες
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΡΕΖΑ ΠΑΧΛΑΒΙ

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο εξόριστος πρίγκιπας καλεί τον Φρίντριχ Μερτς να διακόψει τις συνομιλίες με το καθεστώς στην Τεχεράνη

Η επίσκεψη του εξόριστου πρίγκιπα του ιρανικού θρόνου στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να συναντηθούν μαζί του
THE LIFO TEAM