Ουαλία: «Ναι» στις αμβλώσεις στο σπίτι εξαιτίας του κορωνοϊού

Ουαλία: «Ναι» στις αμβλώσεις στο σπίτι εξαιτίας του κορωνοϊού Facebook Twitter
1

Οι γυναίκες στην Ουαλία μπορούν τώρα να κάνουν αμβλώσεις στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Όσες επιθυμούν να τερματίσουν μια πρώιμη εγκυμοσύνη μπορούν να πάρουν δύο χάπια στο σπίτι αντί να μεταβούν στο νοσοκομείο ή σε κάποια κλινική, για να αποφύγουν ενδεχόμενη έκθεση στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή εγείρει την ανησυχία των ειδικών.

Το Royal College είχε εκφράσει την ανησυχία του, ότι οι γυναίκες μπορεί να στραφούν σε παράνομες αμβλώσεις εάν δεν έχουν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Υγείας στην Αγγλία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι γυναίκες θα μπορούν να παίρνουν τα δύο εγκεκριμένα χάπια στο σπίτι, μόνες τους.

Οι γυναίκες που επιθυμούν έγκαιρη ιατρική άμβλωση, τις πρώτες εννέα δηλαδή εβδομάδες της εγκυμοσύνης, πρέπει να λάβουν δύο τύπους δισκίων.

Μέχρι τώρα, το πρώτο χάπι, η μιφεπριστόνη, έπρεπε να ληφθεί σε ιατρική κλινική ενώ το δεύτερο, η μισοπροστόλη, λαμβάνεται συνήθως 24 έως 48 ώρες αργότερα, κάτι που μπορούσε να γίνει στο σπίτι.

Πλέον, οι γυναίκες στην Ουαλία μπορούν να λάβουν και τις δύο δόσεις με online συνταγογράφηση ή έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό.

Ο υπουργός Υγείας Βόγκαν Τζέτινγκ δήλωσε πως «Η δημόσια ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα καθώς αντιμετωπίζουμε την κρίση του κορωνοϊού. Αυτό το προσωρινό μέτρο διασφαλίζει ότι οι γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις βασικές υπηρεσίες χωρίς να εκτίθενται σε περιττό κίνδυνο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζεφ Μπέζος: Ο γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία, οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι διαμαρτυρίες των ντόπιων

Διεθνή / Τζεφ Μπέζος: O γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία - Οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι αντιδράσεις

Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ υποδέχθηκαν τους VIP καλεσμένους του στη Βενετία, παρά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων που καταγγέλλουν «μια ελίτ που πλουτίζει με την υπερεκμετάλλευση πληθυσμών και εδαφών»
LIFO NEWSROOM
O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Διεθνή / O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Η συμβολή της χώρας στην ηλεκτρονική μουσική, η οποία συχνά αναφέρεται ως «γαλλική πινελιά», περιλαμβάνει έργα-ορόσημα από καλλιτέχνες όπως οι Daft Punk, Justice, Air, Cassius, Phoenix, Étienne de Crécy, M83 και Alan Braxe
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Διεθνή / «Το φαγητό δεν φτάνει ούτε για τον μήνα»: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για τις περικοπές του Τραμπ

«Αν δεν προσέξουμε, ο κόσμος θα αναστατωθεί» λέει Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, εκτιμώντας πως οι περικοπές αυτές θα μπορούσαν να κοστίσουν στο κόμμα την πλειοψηφία του στο Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια