Ουαλία: «Ναι» στις αμβλώσεις στο σπίτι εξαιτίας του κορωνοϊού

Ουαλία: «Ναι» στις αμβλώσεις στο σπίτι εξαιτίας του κορωνοϊού Facebook Twitter
1

Οι γυναίκες στην Ουαλία μπορούν τώρα να κάνουν αμβλώσεις στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Όσες επιθυμούν να τερματίσουν μια πρώιμη εγκυμοσύνη μπορούν να πάρουν δύο χάπια στο σπίτι αντί να μεταβούν στο νοσοκομείο ή σε κάποια κλινική, για να αποφύγουν ενδεχόμενη έκθεση στον κορωνοϊό.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή εγείρει την ανησυχία των ειδικών.

Το Royal College είχε εκφράσει την ανησυχία του, ότι οι γυναίκες μπορεί να στραφούν σε παράνομες αμβλώσεις εάν δεν έχουν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Υγείας στην Αγγλία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι γυναίκες θα μπορούν να παίρνουν τα δύο εγκεκριμένα χάπια στο σπίτι, μόνες τους.

Οι γυναίκες που επιθυμούν έγκαιρη ιατρική άμβλωση, τις πρώτες εννέα δηλαδή εβδομάδες της εγκυμοσύνης, πρέπει να λάβουν δύο τύπους δισκίων.

Μέχρι τώρα, το πρώτο χάπι, η μιφεπριστόνη, έπρεπε να ληφθεί σε ιατρική κλινική ενώ το δεύτερο, η μισοπροστόλη, λαμβάνεται συνήθως 24 έως 48 ώρες αργότερα, κάτι που μπορούσε να γίνει στο σπίτι.

Πλέον, οι γυναίκες στην Ουαλία μπορούν να λάβουν και τις δύο δόσεις με online συνταγογράφηση ή έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό.

Ο υπουργός Υγείας Βόγκαν Τζέτινγκ δήλωσε πως «Η δημόσια ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα καθώς αντιμετωπίζουμε την κρίση του κορωνοϊού. Αυτό το προσωρινό μέτρο διασφαλίζει ότι οι γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις βασικές υπηρεσίες χωρίς να εκτίθενται σε περιττό κίνδυνο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ