Ρωσία: Η Wagner καταθέτει τον οπλισμό της και αποσύρεται η δίωξη

Οριστικό τέλος στην εξέγερση: Η Wagner καταθέτει τον οπλισμό της και αποσύρεται η δίωξη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο βαρύς οπλισμός που ανήκει στη μισθοφορική ομάδα Wagner θα παραδοθεί στον ρωσικό στρατό και έτσι η υπόθεση της εξέγερσής της κλείνει -κατά τα φαινόμενα-οριστικά. 

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ακόμη πως αποσύρει την δίωξη κατά της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner με την κατηγορία της εξέγερσης, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Όπως σημειώνεται οι συμμετέχοντες στην εξέγερση σταμάτησαν ενέργειες που στόχευαν άμεσα στη διάπραξη εγκλήματος.  «Λαμβάνοντας υπόψη αυτό και άλλες συνθήκες που σχετίζονται με την έρευνα, στις 27 Ιουνίου, η ανακριτική αρχή εξέδωσε απόφαση για το κλείσιμο της ποινικής υπόθεσης», αναφέρει η έκθεση της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί πως ο Πριγκόζιν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Πούτιν, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε

Στο μεταξύ αεριωθούμενο Embraer Legacy 600, που έχει καταχωρισθεί στη Ρωσία και συνδέεται με τον επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν σε σχετικά με τις κυρώσεις έγγραφα των ΗΠΑ, ταξίδεψε σήμερα στην Λευκορωσία από τη Ρωσία. Ο ιστότοπος Flightradar24 δείχνει ότι το επιχειρηματικό τζετ ταξίδεψε στην Λευκορωσία νωρίς σήμερα το πρωί.

Η συμφωνία για την Wagner 

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Wagner που έλαβαν μέρος στην στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μετακομίσει στην Λευκορωσία, όπως αναφέρθηκε. Σύμφωνα ωστόσο με το CNN o Γεβγκένι Πριγκόζιν μπορεί να σκοτωθεί στη Λευκορωσία Την άποψη αυτή εξέφρασε η πρώην επικεφαλής του γραφείου του CNN στη Μόσχα και ειδική στα ρωσικά θέματα, Τζιλ Ντόχερτι. «Ο Πούτιν δεν συγχωρεί τους προδότες. Ακόμα κι αν ο Πούτιν λέει: "Πριγκόζιν, πήγαινε στη Λευκορωσία", εξακολουθεί να είναι προδότης και νομίζω ότι ο Πούτιν δεν θα το συγχωρήσει ποτέ αυτό», είπε η ειδικός του CNN.

Τέλος με αφορμή τα τελευταία γεγονότα η ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στο Μινσκ, είπε ότι με φόντο τα γεγονότα της 24ης Ιουνίου, διέταξε να τεθεί ο στρατός της χώρας σε πλήρη ετοιμότητα μάχης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM