Ρωσία: Η Wagner καταθέτει τον οπλισμό της και αποσύρεται η δίωξη

Οριστικό τέλος στην εξέγερση: Η Wagner καταθέτει τον οπλισμό της και αποσύρεται η δίωξη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο βαρύς οπλισμός που ανήκει στη μισθοφορική ομάδα Wagner θα παραδοθεί στον ρωσικό στρατό και έτσι η υπόθεση της εξέγερσής της κλείνει -κατά τα φαινόμενα-οριστικά. 

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ακόμη πως αποσύρει την δίωξη κατά της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner με την κατηγορία της εξέγερσης, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Όπως σημειώνεται οι συμμετέχοντες στην εξέγερση σταμάτησαν ενέργειες που στόχευαν άμεσα στη διάπραξη εγκλήματος.  «Λαμβάνοντας υπόψη αυτό και άλλες συνθήκες που σχετίζονται με την έρευνα, στις 27 Ιουνίου, η ανακριτική αρχή εξέδωσε απόφαση για το κλείσιμο της ποινικής υπόθεσης», αναφέρει η έκθεση της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί πως ο Πριγκόζιν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Πούτιν, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε

Στο μεταξύ αεριωθούμενο Embraer Legacy 600, που έχει καταχωρισθεί στη Ρωσία και συνδέεται με τον επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν σε σχετικά με τις κυρώσεις έγγραφα των ΗΠΑ, ταξίδεψε σήμερα στην Λευκορωσία από τη Ρωσία. Ο ιστότοπος Flightradar24 δείχνει ότι το επιχειρηματικό τζετ ταξίδεψε στην Λευκορωσία νωρίς σήμερα το πρωί.

Η συμφωνία για την Wagner 

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Wagner που έλαβαν μέρος στην στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μετακομίσει στην Λευκορωσία, όπως αναφέρθηκε. Σύμφωνα ωστόσο με το CNN o Γεβγκένι Πριγκόζιν μπορεί να σκοτωθεί στη Λευκορωσία Την άποψη αυτή εξέφρασε η πρώην επικεφαλής του γραφείου του CNN στη Μόσχα και ειδική στα ρωσικά θέματα, Τζιλ Ντόχερτι. «Ο Πούτιν δεν συγχωρεί τους προδότες. Ακόμα κι αν ο Πούτιν λέει: "Πριγκόζιν, πήγαινε στη Λευκορωσία", εξακολουθεί να είναι προδότης και νομίζω ότι ο Πούτιν δεν θα το συγχωρήσει ποτέ αυτό», είπε η ειδικός του CNN.

Τέλος με αφορμή τα τελευταία γεγονότα η ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στο Μινσκ, είπε ότι με φόντο τα γεγονότα της 24ης Ιουνίου, διέταξε να τεθεί ο στρατός της χώρας σε πλήρη ετοιμότητα μάχης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM