Wagner: Μετακομίζει στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν- Τι άλλο συμφωνήθηκε

Wagner: Μετακομίζει στην Λευκορωσία ο Πριγκόζιν- Τι άλλο συμφωνήθηκε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Μετά τις ευχαριστίες Πούτιν σε Λουκασένκο το Κρεμλίνο αναφέρθηκε εκτενέστερα στην «ανταρσία της οποίας ηγήθηκε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν δήλωσε ότι ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, γιατί γνώριζε τον Πριγκόζιν προσωπικά εδώ και 20 χρόνια.

Σχετικά με τους όρους του διακανονισμού o Πεσκόφ ανέφερε: 

  • Ήταν δυνατό να επιλυθεί η κατάσταση «χωρίς περαιτέρω απώλειες», «χωρίς να αυξηθεί το επίπεδο της έντασης».
  • «Ως αποτέλεσμα, επετεύχθη συμφωνία ότι η Wagner θα επιστρέψει στα στρατόπεδά της. Κάποιοι από αυτούς, που το επιθυμούν, θα υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας στο μέλλον, αυτό ισχύει για όσους δεν συμμετείχαν σε αυτή την εκστρατεία, υπήρχαν και τέτοιοι».
  • «Οι υπόλοιποι μαχητές της Wagner δεν θα κυνηγηθούν, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματά τους στο μέτωπο. Θα διατηρούμε πάντα αυτόν τον σεβασμό».
  • «Υπήρχε ένας υπέρτατος στόχος, να αποφευχθεί η αιματοχυσία, να αποφευχθεί η εσωτερική αντιπαράθεση, να αποφευχθούν συγκρούσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Στο όνομα αυτών των στόχων εφαρμόστηκαν οι προσπάθειες διαμεσολάβησης Λουκασένκο».
  • «Όσον αφορά τον Πριγκόζιν, η ποινική υπόθεση θα απορριφθεί και ο ίδιος θα πάει στη Λευκορωσία».
  • «Τι θα κάνει στη Λευκορωσία, το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει. Πού βρίσκεται τώρα, ο Πεσκόφ δεν ξέρει»
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM