Μέσω μιας ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο «Η νέα αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου: Ας ξεκινήσουμε», το Λονδίνο καλεί επιχειρήσεις και ιδιώτες να προετοιμαστούν για τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit, στις 31 Δεκεμβρίου. 

 

Η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ την 31η Ιανουαρίου, τριάμισι χρόνια μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά η μεταβατική περίοδος που ακολούθησε καθυστέρησε κάθε μεγάλη αλλαγή στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Η Βρετανία και η ΕΕ προσπάθησαν να επιτύχουν μία εμπορική συμφωνία, πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στα τέλη του 2020.

 

Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ δήλωσε χθες ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, αλλά υπάρχουν ακόμη σημεία διαφωνίας.

 

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως η Βρετανία θα δαπανήσει 705 εκατομμύρια λίρες για συνοριακές υποδομές προκειμένου να βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή του εμπορίου, μετά την εκπνοή της μεταβατικής συμφωνίας με την ΕΕ, που λήγει στα τέλη του 2020.

 

Στις δαπάνες αυτές, συμπεριλαμβάνονται 470 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή λιμενικών και άλλων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου μεταφοράς εμπορευμάτων προς τη Γαλλία.

 

«Θα υπάρξουν ειδικά τμήματα υποδομών τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να ομαλοποιήσουμε την κίνηση», δήλωσε ο Μάικλ Γκόουβ στο BBC.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr