Οργή και θλίψη στον Καναδά για τη σπάνια λευκή άλκη: «Γιατί να σκοτώσεις τόσο όμορφο ζώο;»

Οργή και θλίψη στον Καναδά για τη σπάνια λευκή άλκη: «Γιατί να σκοτώσεις τόσο όμορφο ζώο;» Facebook Twitter
0

Ο θάνατος μιας σπάνιας άλκης στον Καναδά έχει συγκλονίσει τους κατοίκους του βόρειου Οντάριο ενώ ήδη προσφέρεται αμοιβή σε όποιον βοηθήσει τις αρχές να εντοπιστούν οι δράστες. 

Στην περιοχή κυκλοφορούν από καιρό ιστορίες για μια αγέλη από λευκές άλκεις που περιφέρεται «σαν φάντασμα» ανάμεσα στα δάση με λεύκες και πεύκα. 

Ωστόσο λαθροθήρες σκότωσαν πρόσφατα δυο θηλυκές άλκεις μαζί με μια λευκή αγελάδα, τι οποίες στη συνέχεια παράτησαν σε έναν απομακρυσμένο δρόμο.  

«Όλοι είναι εξοργισμένοι και θλιμμένοι. Γιατί να την πυροβολήσεις; Αν έχεις σχετική άδεια, θα μπορούσες να σκοτώσεις κάποια άλλη. Άφησε ήσυχες τις λευκές», σχολίασε ο Murray Ray του Flying Post First Nation. 

Οι συγκεκριμένες άλκεις δεν είναι αλμπίνο καθώς το ιδιαίτερο χρώμα τους οφείλεται σε ένα υποτελές γονίδιο. Για τους αυτόχθονες της περιοχής, λευκά ζώα όπως βίσωνες, κοράκια και αρκούδες γκρίζλι θεωρούνται ιερά και κανείς δεν πρέπει να τους κάνει κακό. 

«Με θλίβει που κάποιος θα σκότωνε ένα τόσο όμορφο ζώο», σημείωσε ο Troy Woodhouse, μέλος του τοπικού Flying Post. «Κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς έχουν απομείνει στην περιοχή, οπότε η απώλεια μιας και μοναδικής άλκης ήδη πάει πολύ». 

Πριν χρόνια, μαζί με την σύζυγό του, είχαν εντοπίσει μια λευκή φιγούρα ανάμεσα στα δέντρα. Καθώς πλησίαζαν με τη βάρκα τους, αντίκρισε έκπληκτος μια μικρή σε ηλικία λευκή άλκη κοντά στο σπίτι του παππού του. «Ένιωσα σαν να ήταν σημάδι πως μας παρακολουθούσε από ψηλά. Ήταν πολύ ξεχωριστό για μένα», λέει.  

Ο Mark Clement, φωτογράφος της περιοχής, έχει δει πολλές άλκεις μες στα χρόνια. Ο ίδιος γνωρίζει τουλάχιστον τέσσερις λευκές αρσενικές και εκτιμά πως υπάρχει περίπου 30. 

Αν και λευκές άλκεις έχουν εντοπιστεί στην περιοχή εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, μόλις την περασμένη δεκαετία κέρδισαν νομική προστασία. Δεν θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση, αλλά στην περιοχή υπάρχουν πολλές προειδοποιητικές πινακίδες εναντίον της θανάτωσής τους- το μοναδικό μέρος στη χώρα με τέτοιο νόμο. 

Οι τοπικές αρχές απηύθυναν κάλεσμα σε όποιον γνωρίζει κάτι να καταθέσει στην αστυνομία, προσφέροντας αμοιβή χιλίων καναδικών δολαρίων, ενώ χρήματα πρόσφεραν επίσης μια τοπική εταιρία γεωτρήσεων και μια περιβαλλοντική οργάνωση. Η αμοιβή αγγίζει πλέον τα 8.000 καναδικά δολάρια.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM