Ομιλία Νετανιάχου στο Κογκρέσο: Πάνω από 30 βουλευτές θα απουσιάζουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Ομιλία Νετανιάχου στο Κογκρέσο: Πάνω από 30 βουλευτές θα απουσιάζουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Κατά την αποψινή ομιλία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αμερικανικό Κογκρέσο, πάνω από 30 Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές αποφάσισαν να απουσιάζουν σε ένδειξη αποδοκιμασίας. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανάμεσα σε αυτούς που σχεδιάζουν να μποϊκοτάρουν την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι και η Δημοκρατική πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι. 

Αρκετά ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών καταδικάζουν τον τρόπο που διεξάγει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας η κυβέρνηση Νετανιάχου, ειδικά το γεγονός πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων. «Όχι, ο Νετανιάχου δεν είναι ευπρόσδεκτος στο αμερικανικό Κογκρέσο», δήλωσε χθες μέσω X ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο αύριο, Πέμπτη, και ξεχωριστά με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Χθες ο Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως ότι θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Η άφιξη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις ΗΠΑ προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών στην Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένης μιας καθιστικής διαμαρτυρίας σε κτίριο γραφείων του Κογκρέσου που κατέληξε σε πολλαπλές συλλήψεις. 

Περίπου 200 άτομα συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, από την αστυνομία του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου (USCP) σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων σε κτίριο του Κογκρέσου, ενόψει της ομιλίας Νετανιάχου. Τη διαδήλωση διοργάνωσε η αμερικανική ΜΚΟ Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη (Jewish Voice for Peace, JVP. Οι διαδηλωτές φορούσαν κόκκινα μπλουζάκια όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «όχι στ’ όνομά μας», ή «οι εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ». Κάποιοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «κατάπαυση του πυρός τώρα», ή «αφήστε τη Γάζα να ζήσει».  

Όλες οι κινητοποιήσεις ήταν ενάντια στο πρόσωπο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς ακόμα και οι φιλοϊσραηλινές διαδηλώσεις είχαν ως αίτημα τη σύναψη συμφωνίας για κατάπαυσης πυρός στη Γάζα προκειμένου να επιστραφούν οι όμηροι που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP-Reuters, Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήξερα ότι θα νικούσα»: Ο Μαχμούντ Χαλίλ μιλά για τις άθλιες συνθήκες κράτησης από την ICE

Διεθνή / «Ήξερα ότι θα νικούσα»: Ο Μαχμούντ Χαλίλ μιλά για τις άθλιες συνθήκες κράτησης από την ICE

«Ήταν μια πολύ, πολύ απάνθρωπη εμπειρία, για κάποιον που δεν κατηγορήθηκε για κανένα έγκλημα» - Άθλιο φαγητό, συνθήκες ψύχους και ψυχολογική πίεση - Δεν θα τους συγχωρήσω που δεν μου επέτρεψαν να παραστώ στη γέννηση του γιου μου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM