ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου Facebook Twitter
Εβραίοι ακτιβιστές διαδηλώνουν για τον πόλεμο στη Γάζα / Χ
0

Σε συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών που διαδήλωσαν εναντίον της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου, προχώρησαν οι Αρχές την Τρίτη.

Η διαδήλωση έλαβε χώρα παραμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Κογκρέσο. Πάνω από 400 διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της οργάνωσης Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη, φορούσαν κόκκινες μπλούζες που έγραφαν συνθήματα όπως «όχι στο όνομά μας», ή «οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ». 

Άλλοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «κατάπαυση του πυρός τώρα», ή «αφήστε τη Γάζα να ζήσει». Σημειώνεται πως είναι προγραμματισμένες να γίνουν και άλλες κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις ΗΠΑ. 

Η ομιλία που θα εκφωνήσει απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, θα είναι η τέταρτη της καριέρας του και πρόκειται για ρεκόρ, καθώς κανείς άλλος ξένος ηγέτης δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο τόσες φορές.

Η αμερικανική ΜΚΟ Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη (Jewish Voice for Peace, JVP) τόνισε από την πλευρά της μέσω των social media ότι «τους τελευταίους εννιά μήνες, γίναμε μάρτυρες αναρίθμητων φρικαλεοτήτων στη Γάζα, που διαπράχθηκαν στο όνομά μας και χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνησή μας». 

«Είπαμε στους ανθρώπους αυτούς, που είχαν εισέλθει νομίμως, να σταματήσουν (να διαδηλώνουν), διότι σε διαφορετική περίπτωση θα συλλαμβάνονταν. Δεν συμμορφώθηκαν. Οι διαδηλώσεις εντός κτιρίων του Κογκρέσου απαγορεύονται από τον νόμο», σημείωσε μέσω X το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα, ενώ οι συλλήψεις ανέρχονται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περίπου στις 200.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM