LIVE!

Μπάιντεν - Νετανιάχου την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο

Μπάιντεν - Νετανιάχου την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση Τζο Μπάιντεν - Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο, όμως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με την αντιπρόεδο Κάμαλα Χάρις, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Τζο Μπάιντεν θα αναχωρήσει εντός της ημέρας από το εξοχικό του, όπου παρέμενε σε απομόνωση αφού παρουσίασε συμπτώματα της COVID την περασμένη εβδομάδα, και θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο νωρίς το απόγευμα —για πρώτη φορά αφού ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε προχθές ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία—, δείχνει το επίσημο πρόγραμμά του.

Ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, παραμένει από την Τετάρτη στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ Μπιτς (Ντέλαγουερ), στις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό, όπου τέθηκε σε απομόνωση εξαιτίας της επαναμόλυνσής του από τον νέο κορονοϊό (της τρίτης κατά σειρά, με βάση όσα είναι γνωστά). Από εκεί ανακοίνωσε, με επιστολή του προχθές Κυριακή, πως τερματίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η προγραμματισμένη εδώ και καιρό συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που αφίχθη χθες στην Ουάσιγκτον, θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη.

Ο κ. Νετανιάχου αναμένεται να εκφωνήσει αύριο Τετάρτη ομιλία ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου.

Αναμένεται ακόμη να έχει —χωριστή από αυτήν με τον κ. Μπάιντεν— συνάντηση με την αντιπρόεδρο και βασική διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να είναι υποψήφια του κόμματος για την προεδρία τον Νοέμβριο, την Κάμαλα Χάρις, εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με συνεργάτη της τελευταίας.

Ο Κέβιν Ο’ Κόνορ, ο γιατρός του προέδρου Μπάιντεν, γνωστοποίησε νωρίτερα χθες πως τα συμπτώματα της λοίμωξης του προέδρου, που είναι πλήρως εμβολιασμένος, υποχώρησαν «σχεδόν εντελώς».

Ο σφυγμός, η πίεση, η αναπνοή και η θερμοκρασία του βρίσκονται σε «απόλυτα φυσιολογικά» επίπεδα, όπως και ο κορεσμός οξυγόνου του, διαβεβαίωσε ο Δρ. Ο’ Κόνορ, υπογραμμίζοντας πως «οι πνεύμονές του παραμένουν καθαροί». Έλαβε τη δέκατη δόση του αντιιικού σκευάσματος Paxlovid χθες και συνεχίζει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του, συμπλήρωσε. Απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει αν οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται είναι θετικές στον SARS-CoV-2 ή όχι.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΥΛΕΣ

Διεθνή / Η Αντζελίνα Τζολί για τα σημάδια από τη μαστεκτομή: «Δεν με ελκύει η ιδέα μιας τέλειας ζωής χωρίς ουλές»

«Αν φτάσεις στο τέλος της ζωής σου και δεν έχεις κάνει κάτι μεγάλο, δεν έχεις κάνει λάθη, δεν έχεις προκαλέσει χάος, δεν έχεις ουλές, δεν έχεις ζήσει μια αρκετά γεμάτη ζωή, νομίζω», πρόσθεσε
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν:

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η Μάξγουελ ζητά ξανά χάρη από τον Τραμπ με αντάλλαγμα «μαρτυρία υπέρ της αθωότητάς του»

«Η κα Μάξγουελ είναι έτοιμη να μιλήσει πλήρως και ειλικρινά εφόσον της δοθεί επιείκεια από τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της Μάξγουελ
THE LIFO TEAM