Ολλανδία: Παρατείνεται η εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Ολλανδία: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στον απόηχο των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Η εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας και άλλα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού παρατείνονται στην Ολλανδία κατά τρεις εβδομάδες έως τα τέλη Απριλίου, δήλωσε την Τρίτη ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε.

Ο αυξανόμενος αριθμός μολύνσεων και εισαγωγών στα νοσοκομεία σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει άρση των περιορισμών βραχυπρόθεσμα, είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη τύπου.

«Ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό σε ΜΕΘ αυξάνεται. Το τρίτο κύμα αρχίζει να γίνεται ορατό. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο η τρέχουσα δέσμη μέτρων επεκτείνεται», ανέφερε κυβερνητική δήλωση.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 16% σε περισσότερα από 46.000 την εβδομάδα έως και την Τρίτη, με τον ταχύτερο ρυθμό, που έχει καταγραφεί στην χώρα, από τα μέσα Ιανουαρίου, δήλωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM).

Η Ολλανδία ακολουθεί ωστόσο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία, οι οποίες επίσης προχώρησαν σε νέα δέσμη μέτρων, τις τελευταίες ημέρες λόγω των ανησυχητικών εξελίξεων της πανδημίας.

«Η εμφάνιση του τρίτου κύματος στην Ολλανδία μοιάζει με αυτό που βλέπουμε και στις γειτονικές χώρες. Είμαστε μαζί σε αυτό», δήλωσε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους.

Τόνισε δε, ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή «από το να επεκτείνουμε επίσης τη σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό έως τις 15 Μαΐου».

Ο υπουργός Υγείας, Hugo De Jonge δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα μετά από αυτή την ημερομηνία.

Η επιβολή της πρώτης απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στις 23 Ιανουαρίου, πυροδότησε ημέρες ταραχών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Ρούτε είπε ότι, από τις 31 Μαρτίου η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 10 μ.μ. και θα ισχύει μέχρι τις 4:30 π.μ.

Μπαρ και εστιατόρια στην Ολλανδία παραμένουν κλειστά για πέντε μήνες, ενώ πολλά καταστήματα έχουν μόνο πολύ περιορισμένες επιλογές για να δέχονται πελάτες.

Σε ισχύ παραμένει και η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ