Οι τζιχαντιαστές έκοψαν δικό τους νόμισμα - Η παρουσίαση έγινε με βίντεο

ΤΟ TRAILER ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
Σύμφωνα με το Ισλαμικό Χαλιφάτο το νέο νόμισμα θα «σπάσει τα δεσμά της καπιταλιστικής σκλαβιάς»
5

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα μεγάλο σε διάρκεια βίντεο, επιδεικνύοντας τελευταίο εργαλείο προπαγάνδας τους - το δικό τους νόμισμα σε μορφή κέρματος.

Το βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει και μια διαστρεβλωμένη ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας, δείχνει την τήξη χρυσών, ασημένιων και χάλκινων νομισμάτων τα οποία παρουσιάζονται ανάμεσα σε πλάνα χολιγουντιανών ταινιών.

 

Οι τζιχαντιαστές έκοψαν δικό τους νόμισμα - Η παρουσίαση έγινε με βίντεο Facebook Twitter

 

Οι περισσότερες συναλλαγές των τζιχαντιστών εξακολουθούν για την ώρα να γίνονται σε τοπικό νόμισμα ή ακόμη συχνότερα σε δολάρια ΗΠΑ, λόγω της σταθερότητας του δυτικού νομίσματος.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τζιχαντιστών το χρυσό νόμισμα 21-καρατίων θα λέγεται δηνάριο, θα ζυγίζει 4,25 γραμμάρια και θα είναι ισοδύναμο με $139 λόγω του βάρους του σε χρυσό.


Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι το νόμισμα δεν θα χάσει την αξία του σε σχέση με το χαρτονόμισμα, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πως θα βρεθεί τρόπος αυτό το κέρμα να χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες- κάτι που μάλλον θεωρείται απίθανο.

 

Εκτός από το χρυσό δηνάριο, ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν δημιουργήσει τρία νομίσματα, ασημένια ντιρχάμ, καθώς και δύο χάλκινα νομίσματα, γνωστά ως «fulus», τα οποίο θα χρησιμοποιηθούν για μικρότερες συναλλαγές.

 

H Daily Mail υπενθυμίζει στο ρεπορτάζ της πως στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται τουλάχιστον 256 εκατομμύρια βρετανικές από την τράπεζα της Μοσούλης, την οποία οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει το 2014.

 

Οι τζιχαντιαστές έκοψαν δικό τους νόμισμα - Η παρουσίαση έγινε με βίντεο Facebook Twitter

 

Οι τζιχαντιαστές έκοψαν δικό τους νόμισμα - Η παρουσίαση έγινε με βίντεο Facebook Twitter

 


5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM