Οι ρεπόρτερ του BFMTV αρνούνται να καλύψουν τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Οι ρεπόρτερ του BFMTV αρνούνται να καλύψουν τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» Facebook Twitter
0

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι ρεπόρτερ του γαλλικού BFMTV αρνούνται να καλύψουν τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων». 

Οι ρεπόρτερ του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFMTV αποφάσισαν να μην καλύψουν σήμερα τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που δέχτηκαν το Σαββατοκύριακο πολλοί συνάδελφοί τους, όπως έγινε γνωστό από τον σύλλογό τους (SDJ).

Το Σάββατο, δημοσιογράφοι του καναλιού και οι σωματοφύλακές τους ξυλοκοπήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» στη Ρουέν ενώ μια ρεπόρτερ τραυματίστηκε ελαφρά από κροτίδα στα Ηλύσια Πεδία.

Μετά τα νέα αυτά επεισόδια, όλοι οι ρεπόρτερ, με τη στήριξη και της διεύθυνσης, αποφάσισαν από κοινού να μην καλύψουν καμία κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» σήμερα, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

«Δεν θέλουμε να δώσουμε τον λόγο στα "κίτρινα γιλέκα" σήμερα, για να διαμαρτυρηθούμε για τις ενέργειες ορισμένων διαδηλωτών το Σαββατοκύριακο», εξήγησε ο πρόεδρος του SDJ, Φρανσουά Πιτρέλ.

«Γνωρίζουμε ότι δεν ευθύνονται όλα τα κίτρινα γιλέκα, όμως τα γεγονότα ήταν πολύ σοβαρά και ανησυχητικά, κατά την άποψή μας, για την ελευθεροτυπία και τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε καθημερινά με αυτούς τους διαδηλωτές εδώ και πολλές εβδομάδες», πρόσθεσε.

Οι δημοσιογράφοι του καναλιού έχουν στοχοποιηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις.

Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της «Όγδοης Πράξης» των κινητοποιήσεων, ένα συνεργείο του BFMTV «κυνηγήθηκε» στη Ρουέν από διαδηλωτές ενώ στο Παρίσι «ένας διαδηλωτής ή, σε κάθε περίπτωση, ένα πρόσωπο που φορούσε κίτρινο γιλέκο» –κατά τα λεγόμενα του Πιτρέλ– έριξε σκόπιμα κροτίδες στα πόδια μιας δημοσιογράφου, τραυματίζοντάς την ελαφρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM