Οι πρώτες δηλώσεις του CEO της Jeju Air: Δεν διαπιστώθηκε «κανένα πρόβλημα» στο αεροσκάφος πριν την πτήση

Οι πρώτες δηλώσεις του CEO της Jeju Air: Δεν διαπιστώθηκε «κανένα πρόβλημα» στο αεροσκάφος πριν την πτήση Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Λίγες ημέρες αφού ένα επιβατικό αεροσκάφος της Jeju Air συνετριβεί στη Νότια Κορέα, σκοτώνοντας 179 ανθρώπους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ισχυρίστηκε ότι δεν διαπιστώθηκε «κανένα πρόβλημα» κατά τη διάρκεια των ελεγχών στο αεροσκάφος πριν τη μοιραία πτήση.

«Δεν παρατηρήθηκε τίποτα το αφύσικο με το σύστημα προσγείωσης», δήλωσε Kim Yi-bae, CEO της Jeju Air σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σεούλ,  σήμερα Τρίτη. Ακόμη δεν είναι σαφές γιατί οι τροχοί του αεροσκάφους δεν ήταν κατεβασμένοι όταν αυτό πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροπλάνο ταξίδευε από την Μπανγκόκ, όταν συνετρίβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μουάν την Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, τυλίχθηκε στις φλόγες και σκότωσε όλους τους επιβαίνοντες, εκτός από δύο μέλη του πληρώματος, αφού προσέκρουσε σε τοίχο.

Οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται για την ταυτοποίηση των θυμάτων και την εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν το πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα στην ιστορία της Νότιας Κορέας.

Οι πρώτες δηλώσεις του CEO της Jeju Air: Δεν διαπιστώθηκε «κανένα πρόβλημα» στο αεροσκάφος πριν την πτήση Facebook Twitter
Ο Kim Yi-bae, Διευθύνων Σύμβουλος της Jeju Air στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, σήμερα Τρίτη/Φωτογραφία: YouTube screenshot/ The Independent

Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και οι εμπειρογνώμονες εξετάζουν το ρόλο που μπορεί να έπαιξε ένα χτύπημα πουλιού ή οι καιρικές συνθήκες στο τραγικό δυστύχημα.

Επικεντρώνονται επίσης στο γιατί το Boeing 737-800 δεν είχε κατεβασμένο το σύστημα προσγείωσης όταν προσέκρουσε στον διάδρομο λίγο μετά τις 09:00 τοπική ώρα την Κυριακή.

Εκατοντάδες πενθούντες συγγενείς έχουν κατασκηνώσει στο αεροδρόμιο της Μουάν, εξοργισμένοι που δεν έχουν δει ακόμη τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων, με εξαίρεση τις οικογένειες τεσσάρων θυμάτων. 

Αν το αεροσκάφος δεν ήταν ασφαλές, δεν θα είχε απογειωθεί, ισχυρίζεται ο CEO της Jeju Air

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Kim Yi-bae δήλωσε ότι το αεροπλάνο δεν θα είχε λάβει άδεια απογείωσης εάν η ομάδα συντήρησης δεν είχε εγγυηθεί την ασφάλειά του.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι πιλότοι της Jeju Air είχαν εκπαιδευτεί σύμφωνα με τα πρότυπα των διεθνών κανονισμών και ότι η εταιρεία διέθετε δύο πλήρεις προσομοιωτές πτήσης.

«Έχουμε 12,9 συντηρητές ανά αεροπλάνο, οι οποίοι έχουν αυξηθεί από 12 το 2019», είπε, προτού συνεχίσει.

«Έχουμε μια αυστηρή λίστα ελέγχου συντήρησης, δεν είναι δυνατόν να παραλείψουμε πράγματα. Αν κάτι ξεφύγει, θα είναι σοβαρό πρόβλημα»

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για το  σύστημα προσγείωσης»

Σχετικά με το σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου, δήλωσε: «Όσον αφορά το αν το σύστημα προσγείωσης λειτούργησε σωστά, αυτό σχετίζεται άμεσα με τη διερεύνηση του ατυχήματος και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή».

Ο Kim Yi-bae δεσμεύτηκε, επίσης, ότι η αεροπορική εταιρεία θα μειώσει την αεροπορική της κίνηση αυτόν τον χειμώνα κατά 10-15%, προκειμένου να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει περισσότερες εργασίες συντήρησης στον στόλο της. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό δεν αποτελεί παραδοχή ότι η Jeju Air πραγματοποιούσε υπερβολικά πολλές πτήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jeju Air αναγνώρισε επίσης, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία έχει πληρώσει τα περισσότερα πρόστιμα από κάθε άλλο αερομεταφορέα στη Νότια Κορέα. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η Jeju Air έχει βελτιώσει σημαντικά τα συστήματα ασφαλείας της.

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι η Jeju Air ετοιμάζει επείγουσα αποζημίωση, η οποία θα καλύψει το κόστος των κηδειών των θυμάτων.

Τα χρήματα θα αποδεσμευτούν σύντομα και πρόσθεσε ότι υπάλληλοι της εταιρείας είναι διαθέσιμοι για να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες.

Οι 179 επιβάτες της πτήσης 7C2216 ήταν ηλικίας μεταξύ τριών και 78 ετών, αν και οι περισσότεροι ήταν ανάμεσα στις ηλικίες των 40 και των 60 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, με έδρα τη Νότια Κορέα.  Δύο υπήκοοι της Ταϊλάνδης είναι μεταξύ των νεκρών και οι υπόλοιποι πιστεύεται ότι είναι Νοτιοκορεάτες. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM