Οι πίθηκοι κάνουν πολιτισμένες συζητήσεις

Οι πίθηκοι κάνουν πολιτισμένες συζητήσεις Facebook Twitter
5

Μελέτες Αμερικανών επιστημόνων απέδειξαν ότι σε ορισμένα είδη πιθήκων, υπάρχει μερικές φορές περισσότερη ευγένεια από το ανθρώπινο είδος, αφού οι πίθηκοι περιμένουν τη σειρά τους για να μιλήσουν.

Όπως γράφουν οι επιστήμονες του Πρίνστον στην επιθεώρηση Current Biology, οι σκιουροπίθηκοι μπορούν να συμμετέχουν σε «συζητήσεις» έως και 30 λεπτών, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ένας παίρνει το λόγο μετά τον άλλο. Στα πειράματά τους, είδαν ότι τα ζώα περιμένουν έως και 5 δευτερόλεπτα για να αρχίσουν να «μιλούν».

«Οι σκιουροπίθηκοι φαίνεται πως έχουν τους δικούς τους «άγραφους νόμους συμπεριφοράς στις συζητήσεις τους», δηλώνει ο ερευνητής Ασίφ Γαζανφάρ.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πρόσφατα ανακαλύφθηκε και το είδος Pithikus Grecus Chrysavgus το οποίο σκοτώνει και ενίοτε τρώει τους πίθηκους που δεν είναι ψηλοί ξανθοί και γαλανομάτηδες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το είδος θα εκλείψει μόλις ανακαλύψει τον ..καθρέφτη!