Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν την Τουρκία ότι θα πάρουν τα όπλα από τους Κούρδους μόλις ηττηθεί το Ι.Κ.

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν την Τουρκία ότι θα πάρουν τα όπλα από τους Κούρδους μόλις ηττηθεί το Ι.Κ. Facebook Twitter
0

Η Τουρκία χαρακτήρισε «θετικό βήμα» τη δέσμευση των ΗΠΑ να πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δώσει στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή της είναι ζωτικής σημασίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.

 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV ο Ισίκ πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε αντίποινα αν έρθει αντιμέτωπη με οποιαδήποτε απειλή από τη YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

 

Χθες Πέμπτη πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του πως τα όπλα, που προμηθεύουν οι ΗΠΑ στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG στη Συρία, θα επιστραφούν μόλις ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος.

 

Σε επιστολή του προς τον Ισίκ, ο Μάτις αναφέρει πως οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Τουρκία για τα όπλα που έχουν δώσει στην YPG και πως θα της παρέχουν κάθε μήνα καταλόγους με τα όπλα τα οποία παραδίδονται, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ