Οι γυναίκες ''με διάθεση για φλερτ'' ευθύνονται για τη σεξουαλική παρενόχληση

Οι γυναίκες ''με διάθεση για φλερτ'' ευθύνονται για τη σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
5

Σε νέα έρευνα ενός κέντρου κοινωνικών ερευνών της Σαουδικής Αραβίας, το 80% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι οι γυναίκες που επιδεικνύουν σκόπιμα διάθεση για φλερτ, ευθύνονται για αυξανόμενα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης που σημειώνονται στη χώρα.

Η ακτιβίστρια Yara Wazir είπε ότι η τάση να κατηγορούν τις γυναίκες ότι προκαλούν τη σεξουαλική παρενόχληση εξηγείται από την μικρή έκθεση στο αντίθετο φύλο, κάτι που "ενθαρρύνει την παρερμηνεία απλών πράξεων όπως ένα χαμόγελο κάτι που προσλαμβάνεται ως φλερτ".

Ο Muna Abusulayman, μια γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα στον αραβικό κόσμο είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν τη δυσκολία της συντηρητικής κοινωνίας να προσαρμοστεί στο "νεωτερισμό" του εργασιακού περιβάλλοντος με άτομα και από τα δύο φύλα.

Στη Σαουδική Αραβία, μόλις το 16% των γυναικών δουλεύουν εκτός σπιτιού και αυτές σε ξεχωριστά γραφεία για να εμποδίζεται η οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μεταξύ αντρών και γυναικών συναδέλφων. Μόλις τρία χρόνια πριν δόθηκε στις γυναίκες το δικαίωμα του εκλέγειν για τις τοπικές εκλογές και θα το εξασκήσουν για πρώτη φορά στις εκλογές του επόμενους έτους. Σε πολλές ανεξάρτητες έρευνες η Σαουδική Αραβία κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως ως προς την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια