Οι γυναίκες ''με διάθεση για φλερτ'' ευθύνονται για τη σεξουαλική παρενόχληση

Οι γυναίκες ''με διάθεση για φλερτ'' ευθύνονται για τη σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
5

Σε νέα έρευνα ενός κέντρου κοινωνικών ερευνών της Σαουδικής Αραβίας, το 80% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι οι γυναίκες που επιδεικνύουν σκόπιμα διάθεση για φλερτ, ευθύνονται για αυξανόμενα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης που σημειώνονται στη χώρα.

Η ακτιβίστρια Yara Wazir είπε ότι η τάση να κατηγορούν τις γυναίκες ότι προκαλούν τη σεξουαλική παρενόχληση εξηγείται από την μικρή έκθεση στο αντίθετο φύλο, κάτι που "ενθαρρύνει την παρερμηνεία απλών πράξεων όπως ένα χαμόγελο κάτι που προσλαμβάνεται ως φλερτ".

Ο Muna Abusulayman, μια γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα στον αραβικό κόσμο είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν τη δυσκολία της συντηρητικής κοινωνίας να προσαρμοστεί στο "νεωτερισμό" του εργασιακού περιβάλλοντος με άτομα και από τα δύο φύλα.

Στη Σαουδική Αραβία, μόλις το 16% των γυναικών δουλεύουν εκτός σπιτιού και αυτές σε ξεχωριστά γραφεία για να εμποδίζεται η οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μεταξύ αντρών και γυναικών συναδέλφων. Μόλις τρία χρόνια πριν δόθηκε στις γυναίκες το δικαίωμα του εκλέγειν για τις τοπικές εκλογές και θα το εξασκήσουν για πρώτη φορά στις εκλογές του επόμενους έτους. Σε πολλές ανεξάρτητες έρευνες η Σαουδική Αραβία κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως ως προς την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διεθνή / Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Σκοπεύω να είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», είπε η Γκίλφοϊλ
LIFO NEWSROOM
Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια