Οι Έλληνες που ζουν στην ΠΓΔΜ ίδρυσαν δική τους Κοινότητα

Οι Έλληνες που ζουν στην ΠΓΔΜ ίδρυσαν δική τους Κοινότητα Facebook Twitter
3

Στην ίδρυση Κοινότητας Ελλήνων -την πρώτη του είδους αυτού στη χώρα- προχώρησαν οι Έλληνες πολίτες που ζουν και εργάζονται στην ΠΓΔΜ.

Η Κοινότητα Ελλήνων, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων, παρουσίασε το πλαίσιο λειτουργίας της, το οποίο σχετίζεται με δραστηριότητες από τον χώρο του πολιτισμού και με επιμορφωτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της νεοσύστατης Κοινότητας Ελλήνων Νίκος Φραγκόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι σχέσεις μεταξύ των πολιτών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, προς όφελος των ίδιων και πρόσθεσε ότι φιλοδοξία της Κοινότητας είναι να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή, με πνεύμα θετικό και δημιουργικό.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια Θεοχάρης Λαλάκος, ο οποίος σημείωσε ότι έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία μίας Κοινότητας Ελλήνων στη χώρα, η οποία, όπως και όλες οι άλλες Κοινότητες Ελλήνων σε άλλες χώρες με τους ίδιους σκοπούς, θα είναι σε θέση να συμβάλει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής συνεργασίας, να αναλάβει δράσεις κοινωνικής υποστήριξης και να διατελέσει επιμορφωτικό έργο.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην ΠΓΔΜ, εκπρόσωποι ελληνικών και τοπικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι πρεσβειών άλλων χωρών στα Σκόπια, και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM