Οι δασμοί Τραμπ στην Κίνα είναι πλέον 145%, επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος

Οι δασμοί Τραμπ στην Κίνα είναι πλέον 145%, επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος Facebook Twitter
Στο 145% οι δασμοί Τραμπ εναντίον της Κίνας © EPA/ALLISON DINNER
0

Οι δασμοί Τραμπ για τις κινεζικές εισαγωγές αυξήθηκε στο 145%, επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Η αύξηση ακολουθεί ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου που αυξάνει τους δασμούς στο 125%, από 84%.

Ένας πρόσθετος δασμός 20%, που συνδέεται με μέτρα που στοχεύουν στις εισαγωγές που σχετίζονται με τη φαιντανύλη, ανεβάζει το συνολικό ποσό στο σημερινό επίπεδο. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια ακόμη κλιμάκωση της εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Κίνας.

Η Κίνα κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 10 Απριλίου, νέα προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) κατά των επιπλέον αμερικανικών δασμών, ανακοίνωσε η κινεζική αποστολή στον ΠΟΕ. «Η Κίνα κατέθεσε σήμερα νέα προσφυγή στον ΠΟΕ κατά των πρόσθετων δασμών 50% των ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Η κινεζική αποστολή τόνισε στον ΠΟΕ ότι οι αμερικανικοί δασμοί απειλούν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω το παγκόσμιο εμπόριο.

Η Κίνα δήλωσε ότι ο εμπορικός πόλεμος του Ντόναλντ Τραμπ με το Πεκίνο «θα καταλήξει σε αποτυχία» για την Ουάσινγκτον, λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές της χώρας στο 125%. Οι δικοί της ανταποδοτικοί δασμοί ύψους 84% στις εισαγωγές των ΗΠΑ τέθηκαν σε ισχύ σήμερα, εν μέσω ενός κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM