Οι Βρετανοί συγκέντρωσαν 560.000 υπογραφές για να μην πάει ο Τραμπ στη χώρα και το θέμα πάει στη Βουλή

Οι Βρετανοί συγκέντρωσαν 560.000 υπογραφές για να μην πάει ο Τραμπ στη χώρα και το θέμα πάει στη Βουλή Facebook Twitter
3

Το petition που έκαναν οι πολίτες της Βρετανίας προκειμένου να απαγορευθεί στον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 560.000 υπογραφές, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της χώρας να πάρει θέση δημοσίως σχετικά.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, η συγκεκριμένη καμπάνια έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό υπογραφών συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη έχει γίνει μέχρι σήμερα στη Βρετανία και γι' αυτό αναμένεται να τεθεί υπό συζήτηση από το Κοινοβούλιο.

To Whitehall, η κεντρική κυβερνητική διοίκηση της Βρετανίας, είπε πως αναγνωρίζει "τη δύναμη του κοινού αισθήματος" ενάντια στα σχόλια του Τραμπ, στα οποία ανέφερε πως προτείνει όλοι οι Μουσουλμάνοι να απαγορευθούν από τις ΗΠΑ.

Μια επιτροπή που θα συνίσταται από όλα τα κόμματα αναμένεται να εξετάσει το θέμα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να αποφασίσει σχετικά. 

Σε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της κυβέρνησης, καθίσταται σαφής, μεταξύ άλλων, η αντίθεση του David Cameron με τις απόψεις του Τραμπ. "Ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως διαφωνεί εντελώς με τις παρατηρήσεις του Τραμπ" αναφέρεται. "Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το κοινό αίσθημα και θα συνεχίσει να αντιτίθεται σε σχόλια που δυνητικά θα μπορούσαν να χωρίσουν τις κοινωνίες μας, ανεξάρτητα με το ποιος τα κάνει. Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια διαίρεσης και περιθωριοποίησης εκείνων που παλεύουμε να προστατεύσουμε" προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο David Cameron αποκάλεσε τις δηλώσεις του Τραμπ "διχαστικές, ηλίθιες και λάθος" αλλά από την άλλη διαφώνησε και με ένα μέλος του Κοινοβουλίου που πρότεινε να απαγορευθεί στον Τραμπ η είσοδος στη χώρα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα όρια Ινδία-Πακιστάν: Δεκατρεις νεκροί άμαχοι λέει το Νέο Δελχί - Έκρηξη στη Λαχόρη

Διεθνή / Στα όρια Ινδία-Πακιστάν: Δεκατρεις νεκροί άμαχοι λέει το Νέο Δελχί - Έκρηξη στη Λαχόρη

Νέες στρατιωτικές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν στο Κασμίρ, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες - Οι εξελίξεις, οι αιτίες της κρίσης και ο κίνδυνος κλιμάκωσης μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Διεθνή / Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Η μελέτη του Lancet αποκαλύπτει ότι η παιδική σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί παγκόσμια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας υγείας, με ελάχιστη πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες.
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Υγείας προσπάθησε πολλές φορές να αποτάξει τον τίτλο του αντιεμβολιαστή, ωστόσο οι πράξεις και τα λόγια του έως σήμερα αποδεικνύουν το αντίθετο
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Διεθνή / Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος είναι απίθανος, αλλά η μετατόπιση των στόχων εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα και την Ουκρανία υποδηλώνει ότι η κρίση στο Κασμίρ θα μπορούσε να κλιμακωθεί
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και το Politico, η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά με τη βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές με γνώση των εξελίξεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλή χρόνια σε όλους μας. Αναρωτιέμαι ποσο πίσω είμαστε? εδώ ούτε δημοψηφίσματα υπολογίζονται ούτε κινητοποιήσεις. Κανενός απο τους κυβερνώντες δεν ιδρώνει το αυτί. Ότι έχουν προγραμματίσει, αν και υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις για τον προγραμματισμό, να κάνουν θα το κανουν.
Με το συμπαθιο, αλλα ουτε στην Βρετανια υπολογιζονται. Καλυτερα παραδειγματα επι αυτου οι αντιπολλεμικες κινητοποιησεις του 2003 και η αντιθεση της κοινης γνωμης απεναντι στην αυξηση των διδακτρων στα πανεπιστημια το 2010. Και στις 2 περιπτωσεις δεν ιδρωσε το αυτι κανενος.On another note, κραζουμε τους Ελληνες για το οτι δεν αντιμετωπιζουν σοβαρα την πολιτικη, και οι Βρετανοι αντι να ασχολουνται με τα φλεγοντα ζητηματα που εχουν, μαζεψαν μισο εκατομμυριο υπογραφες για ενα ζητημα που δεν τους επηρεαζει στο ελαχιστο...ΥΓ. Καλη χρονια!