Οι Βρετανοί αρχίζουν να αψηφούν το lockdown - Τι «προδίδουν» τα κινητά τους

Οι Βρετανοί αρχίζουν να αψηφούν το lockdown - Τι «προδίδουν» τα κινητά τους Facebook Twitter
0

Βρετανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους πως οι συμπολίτες τους αρχίσουν να δείχνουν δείγματα εφησυχασμού απέναντι στο lockdown, σύμφωνα με στοιχεία κίνησης και κινητών τηλεφώνων.

Τα δεδομένα κίνησης που έδωσε στη δημοσιότητα η Apple δείχνουν πως, παρότι καταγράφεται δραματική πτώση στην αναζήτηση οδηγιών, τις τελευταίες ημέρες οι αναζητήσεις χαρτών για περπάτημα ή οδήγηση έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 8%.

Η είδηση έρχεται ενώ ο καθηγητής Στίβεν Πάουις, γενικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας Αγγλίας, τόνισε σήμερα πως «υπήρξε κάποιος προβληματισμός» μετά τον ασυνήθιστα καλό για την εποχή καιρό που ώθησε μεγάλα πλήθη σε δημόσιους χώρους.

Στη σύσκεψη στη Ντάουνινγ Στριτ, ο καθηγητής Πάουις σημείωσε πως τα επίπεδα κίνησης έχουν σημειώσει πτώση κατά 59% από τον Φεβρουάριο, ωστόσο την τελευταία εβδομάδα κατέγραψαν άνοδο κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη.

Οι Βρετανοί αρχίζουν να αψηφούν το lockdown - Τι «προδίδουν» τα κινητά τους Facebook Twitter

«Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει ο ρυθμός μετάδοσης του ιού να αυξάνεται ξανά. Θα ήταν ανόητο και λάθος αν χάναμε τα οφέλη που κερδίσαμε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες που γνωρίζω πως ήταν σκληρές για όλους» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «είναι σημαντικό, παρά την καλοκαιρία, να μείνουμε σπίτι και να τηρήσουμε τις οδηγίες».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM