Μία συγκινητική ανάρτηση με τη φωτογραφία του αδερφού του, που σκοτώθηκε όταν ήταν 23 ετών από χιονοστιβάδα, έκανε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

 

«Σήμερα θα ήσουν 45 ετών, μικρέ μου αδερφέ. Σε σκεφτόμαστε κάθε μέρα. Μας λείπεις και σε αγαπάμε πάρα πολύ» έγραψε ο Καναδός πρωθυπουργός για τα γενέθλια του αδερφού του Μισέλ Τριντό.

 

 

Ο Μισέλ Tριντό, 23 ετών το 1998, γιος του πρώην Καναδού πρωθυπουργού Πιέρ Τριντό και μικρότερος αδερφός του νυν πρωθυπουργού σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα στο Kokanee Glacier Park του Καναδά στις 13 Νοεμβρίου 1998.

 

Τρεις άλλοι σκιέρ που ήταν επίσης παρόντες διασώθηκαν. Ο Τριντό εικάζεται ότι παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα και έπεσε κάτω στη λίμνη Kokanee, όπου πιστεύεται ότι πνίγηκε.

 

Αν και το πτώμα του δεν ανακτήθηκε ποτέ από τη λίμνη, η οικογένεια τον αποχαιρέτησε με ένα μνημόσυνο σε κλειστό κύκλο την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 1998, στο Outremont του Κεμπέκ.

 

Σχεδόν δέκα μήνες μετά τη χιονοστιβάδα που σκότωσε τον Μισέλ Τριντό η βασιλική αστυνομία του Καναδά για την προστασία της ορεινής περιοχής, έστειλε μια ομάδα κατάδυσης στη λίμνη Kokanee για να ψάξει για το σώμα του, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες εμπόδισαν τις προσπάθειες αναζήτησης.

 

Πριν ξεκινήσει την αναζήτηση, η ομάδα διάσωσης προειδοποίησε ότι ήταν πιθανό το σώμα του νεαρού Τριντό να μην βρεθεί ποτέ, επειδή οι δύτες μπορούσαν να κατεβούν μόνο σε βάθος 30 μέτρων.

 

Η λίμνη έχει βάθος 91 μέτρα στο βαθύτερο σημείο της.

 

Μετά από σχεδόν ένα μήνα αναζήτησης, η οικογένεια του Τριντό διέκοψε την επιχείρηση χωρίς να ανακτήσει τη σορό του. Αργότερα, έχτισε ένα σαλέ κοντά ως μνημείο για τον Μισέλ.

 

Μετά το θάνατό του, μια νέα ποικιλία από τριαντάφυλλο πήρε το όνομά του, που ονομάστηκε «Michel Trudeau Memorial Rosebush».

 

Τα έσοδα από από τις πωλήσεις του νέου λουλουδιού διατέθηκαν στο καναδικό ίδρυμα που βοηθά τους επιζώντες και τα θύματα από τις χιονοστιβάδες να ανακάμψουν, μετά από την περιπέτειά τους.