Ο Τραμπ θέλει να μάθει αν το FBI παρακολουθούσε την προεκλογική του εκστρατεία

Ο Τραμπ θέλει να μάθει αν το FBI παρακολουθούσε την προεκλογική του εκστρατεία Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως θα ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει αν το FBI ή το υπουργείο Δικαιοσύνης (επί διακυβέρνησης Ομπάμα) παρακολουθούσαν την προεκλογική εκστρατεία του το 2016.


Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χαρακτήρισε «κυνήγι μαγισσών» την έρευνα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, που εξετάζει αν το προεκλογικό επιτελείο του συνεργάστηκε με τη Ρωσία προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.


«Ως εκ τούτου απαιτώ, και θα το κάνω επίσημα αύριο, το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει αν το FBI/ΥΔ παρενέβησαν ή παρακολουθούσαν την Προεκλογική Εκστρατεία του Τραμπ για Πολιτικούς Σκοπούς και αν οποιεσδήποτε τέτοιες απαιτήσεις ή αιτήματα έγιναν από ανθρώπους μέσα στην Κυβέρνηση Ομπάμα!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.


Νωρίτερα ο Τραμπ είχε επαναλάβει τις επικρίσεις του για την έρευνα, χωρίς να κατονομάζει τον Ρόμπερτ Μιούλερ, χαρακτηρίζοντάς την πολιτικά υποκινούμενη.

Επανέλαβε τις επιθέσεις του στη Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλό του από την πλευρά των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2016, και υποστήριξε πως οι Δημοκρατικοί δεν υποβλήθηκαν στην ίδια λεπτομερή εξέταση από το FBI.

Ο Τραμπ υπαινίχθηκε επίσης πως η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα για την ενδεχόμενη προσπάθεια ξένων κυβερνήσεων να επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατεία σχεδιάστηκε για να πλήξει τους Ρεπουμπλικανούς στις εκλογές που θα διεξαχθούν για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο.

«Τώρα που το Κυνήγι Μαγισσών έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία και εξετάζει τον υπόλοιπο κόσμο, θα μπορούσαν εύκολα να το πάνε μέχρι τις εκλογές στο μέσο της θητείας όπου θα μπορέσουν να επιφέρουν κάποιο πλήγμα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Διεθνή / Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ευρωπαϊκή αναμονή μέχρι τη σύνοδο της Πέμπτης και η αβεβαιότητα γύρω από τις προθέσεις του Πούτιν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο διπλωματικό παιχνίδι, με τις Βρυξέλλες να επιδιώκουν τρία πράγματα
LIFO NEWSROOM
Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων κατηγορούν συναδέλφους τους

Διεθνή / Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι κατηγορούν συναδέλφους τους

Σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν - Στοιχεία από πρώην στρατιώτες και προειδοποιήσεις για κάλυψη από την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM