Ο Τραμπ στρέφεται στη φορολογική μεταρρύθμιση μετά την αποτυχία του νομοσχεδίου για την υγεία

Ο Τραμπ στρέφεται στη φορολογική μεταρρύθμιση μετά την αποτυχία του νομοσχεδίου για την υγεία Facebook Twitter
1

Στη φορολογική μεταρρύθμιση θα στραφεί ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την πολιτική του ήττα με την απόρριψη του νομοσχεδίου του για την υγεία, το οποίο δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Κογκρέσο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποχρεώθηκαν να αποσύρουν, ελλείψη του απαιτούμενου αριθμού ψήφων, το νομοσχέδιο που στόχευε στην κατάργηση του «Obamacare», μια από τις υποσχέσεις που σηματοδότησαν την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου. Δύο και πλέον μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει το δεύτερο στη σειρά μεγαλεπήβολο σχέδιό του να οδηγείται σε αποτυχία, μετά την αναστολή από τη δικαιοσύνη της ισχύος των δύο αντιμεταναστευτικών διαταγμάτων, που προέβλεπαν το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες και τους υπηκόους πολλών μουσουλμανικών χωρών.

Μιλώντας μετά την ήττα, ο Τραμπ προέβλεψε ότι το Obamacare θα «εκραγεί» και κατήγγειλε τους Δημοκρατικούς που δεν στήριξαν το δικό του νομοσχέδιο. 

Στη συνέχεια σημείωσε πως η κυβέρνησή του πλέον θα επικεντρωθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο. «Θα έλεγα πως πιθανώς θα ξεκινήσουμε πολύ, πολύ δυναμικά την φορολογική μεταρρύθμιση. Αυτό θα ακολουθήσει», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, μετά την αποτυχία του «American Health Care Act».

Οι φορολογικές περικοπές επρόκειτο να πληρωθούν με χρήματα που θα εξοικονομούνταν από το αποσυρθέν νομοσχέδιο για την υγεία. Χωρίς αυτές τις περικοπές δαπανών, οι φορολογικές περικοπές αναμένεται να επιβαρύνουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού. 

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, νέο υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνουσίν, σχολίασε πως η φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι σε κάθε περίπτωση «πολύ πιο απλή» από την αντίστοιχη στο τομέα της υγείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να περάσουν τα νέα φορολογικά μέτρα από το Κογκρέσο μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, παραδέχθηκε πως ο συγκεκριμένος στόχος είναι «φιλόδοξος», αλλά πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τον κατακτήσει. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - Πιέσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - To «κατηγορώ» στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Το σχόλιο του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης για το γεγονός του ότι χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά για να κλαπούν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα από το πιο διάσημο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Ο 43χρονος πρόκειται να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση από αυτή του πατέρα του σε σχέση με τον πρίγκιπα Άντριου, απαγορεύοντάς του οποιαδήποτε εμπλοκή στη βασιλική ζωή
LIFO NEWSROOM
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM
Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια