Ο Τραμπ στρέφεται στη φορολογική μεταρρύθμιση μετά την αποτυχία του νομοσχεδίου για την υγεία

Ο Τραμπ στρέφεται στη φορολογική μεταρρύθμιση μετά την αποτυχία του νομοσχεδίου για την υγεία Facebook Twitter
1

Στη φορολογική μεταρρύθμιση θα στραφεί ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την πολιτική του ήττα με την απόρριψη του νομοσχεδίου του για την υγεία, το οποίο δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Κογκρέσο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποχρεώθηκαν να αποσύρουν, ελλείψη του απαιτούμενου αριθμού ψήφων, το νομοσχέδιο που στόχευε στην κατάργηση του «Obamacare», μια από τις υποσχέσεις που σηματοδότησαν την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου. Δύο και πλέον μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει το δεύτερο στη σειρά μεγαλεπήβολο σχέδιό του να οδηγείται σε αποτυχία, μετά την αναστολή από τη δικαιοσύνη της ισχύος των δύο αντιμεταναστευτικών διαταγμάτων, που προέβλεπαν το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες και τους υπηκόους πολλών μουσουλμανικών χωρών.

Μιλώντας μετά την ήττα, ο Τραμπ προέβλεψε ότι το Obamacare θα «εκραγεί» και κατήγγειλε τους Δημοκρατικούς που δεν στήριξαν το δικό του νομοσχέδιο. 

Στη συνέχεια σημείωσε πως η κυβέρνησή του πλέον θα επικεντρωθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο. «Θα έλεγα πως πιθανώς θα ξεκινήσουμε πολύ, πολύ δυναμικά την φορολογική μεταρρύθμιση. Αυτό θα ακολουθήσει», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, μετά την αποτυχία του «American Health Care Act».

Οι φορολογικές περικοπές επρόκειτο να πληρωθούν με χρήματα που θα εξοικονομούνταν από το αποσυρθέν νομοσχέδιο για την υγεία. Χωρίς αυτές τις περικοπές δαπανών, οι φορολογικές περικοπές αναμένεται να επιβαρύνουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού. 

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, νέο υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνουσίν, σχολίασε πως η φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι σε κάθε περίπτωση «πολύ πιο απλή» από την αντίστοιχη στο τομέα της υγείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να περάσουν τα νέα φορολογικά μέτρα από το Κογκρέσο μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, παραδέχθηκε πως ο συγκεκριμένος στόχος είναι «φιλόδοξος», αλλά πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τον κατακτήσει. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια