Ο Τραμπ σκέφτεται ως υποψήφια αντιπρόεδρο την πρώην αντίπαλό του Νίκι Χέιλι

Ο Τραμπ σκέφτεται ως υποψήφια αντιπρόεδρο την πρώην αντίπαλό του Νίκι Χέιλι Facebook Twitter
Νίκι Χέιλι / Φωτογραφία: EPA
0

Την πρώην αντίπαλό του Νίκι Χέιλι στην κούρσα για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, σκέφεται να προτείνει ως αντιπρόεδρό του, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο η Νίκι Χέιλι να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος του Τραμπ, σύμφωνα με μία σημερινή αναφορά του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios, που επικαλείται πηγές, σχετικές με την πολιτική δυναμική που αναπτύσσεται.

Ο Τραμπ μπορεί να επιλέξει την Χέιλι αν πειστεί ότι η υποψηφιότητα της μπορεί να τον βοηθήσει να κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ, αποφεύγοντας ενδεχόμενη φυλάκιση του, καθώς στην περίπτωση που χάσει τις εκλογές, θα πρέπει να καλύψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε νομικά έξοδα, αλλά και δικαστικές αποζημιώσεις, όπως προσθέτει η αναφορά του Axios.

Η Νίκι Χέιλι είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και ήταν Κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας από το 2011 έως το 2017. Tον Φεβρουάριο του 2023 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για Πρόεδρος των ΗΠΑ στις Προεδρικές εκλογές του 2024, μια υποψηφιότητα την οποία όμως απέσυρε τον περασμένο Μάρτιο, μετά την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ στη «Σούπερ Τρίτη». Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας και πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλι έλαβε την απόφαση αυτή όταν κέρδισε μόνο το Βερμόντ μεταξύ 15 πολιτειών που διεξήγαγαν εκλογές για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Η Χέιλι ωστόσο, δεν είχε δηλώσει επισήμως ότι στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM