Τζο Μπάιντεν: «Προεκλογική εκστρατεία» για τους ψηφοφόρους που στήριζαν τη Νίκι Χέιλι

Τζο Μπάιντεν: «Προεκλογική εκστρατεία» για τους ψηφοφόρους που στήριζαν τη Νίκι Χέιλι Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Στους υποστηρικτές  της Νίκι Χέιλι στοχεύει τώρα η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν, λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η Νίκι Χέιλι αποτελούσε την μέχρι πρότινος διεκδικήτρια του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, που αποσύρθηκε από την κούρσα ως τελευταία αντίπαλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στις προκριματικές του κόμματος. «Ψηφοφόροι της Νίκι Χέιλι, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει την ψήφο σας», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: υπάρχει θέση για εσάς στην εκστρατεία μου», πρόσθεσε, ενώ στην ανάρτησή του περιλάμβανε και έναν υπερσύνδεσμο, ο οποίος οδηγούσε σε μια νέα διαφήμιση της εκστρατείας του. Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα χρειαστεί όση στήριξη μπορεί να βρει, την ώρα που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές δίνουν προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ και την ώρα που έχουν διατυπωθεί ανησυχίες για την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του, ενόψει μιας δεύτερης προεδρικής θητείας.

Σημειώνεται πως πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητά του βρίσκεται στο 40% και προβλέπουν μια μάχη στήθος με στήθος με τον 77χρονο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Μπάιντεν: Ο ένας υποψήφιος για την προεδρία «είναι υπερβολικά γέρος» και διανοητικά «ακατάλληλος», ο άλλος «είμαι εγώ»

«Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για να γίνει πρόεδρος. Ο άλλος είμαι εγώ», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν, απευθυνόμενος σε περίπου 650 προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post Τζεφ Μπέζος και ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, ο Σου Ζι Τσου. 

Η εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο δείπνο της Λέσχης Γκριντάιρον, παράδοσης από το 1880 στην Ουάσιγκτον, στο οποίο συνηθίζεται πολιτικοί και δημοσιογράφοι να ανταλλάσσουν αιχμηρά χιουμοριστικά σχόλια, ήταν η πρώτη αφότου παραβρέθηκε σ’ αυτό ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του, το 2018. Ο Ρεπουμπλικάνος έχει επανειλημμένα υπονοήσει πως θεωρεί ότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του βρίσκεται στα πρόθυρα άνοιας, αν δεν έχει ήδη. Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε ακόμη πως η σημασία του Τύπου παραμένει τεράστια, διαβεβαιώνοντας πως δεν τον θεωρεί «εχθρό του λαού», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας πως «δεν θα υποκλιθούμε», ούτε η κυβέρνησή του, ούτε οι Ουκρανοί, ούτε ο ίδιος προσωπικά, στη Ρωσία, φράση την οποία είχε προφέρει στο Κογκρέσο προ ημερών, κατά την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης. Η ρεβάνς των εκλογών του 2020 δεν προξενεί ακριβώς ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ, αν κανείς πιστέψει τις δημοσκοπήσεις, ειδικά εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας των δυο υποψηφίων — ο Τζο Μπάιντεν είναι 81 ετών, ο Ντόναλντ Τραμπ 77.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM