Ο Τραμπ κατηγορεί το «κακόβουλο» CNN για Fake News με αφορμή δημοσίευμα για τα WikiLeaks

Ο Τραμπ κατηγορεί το «κακόβουλο» CNN για Fake News με αφορμή δημοσίευμα για τα WikiLeaks Facebook Twitter
0

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σήμερα νέα λεκτικά πυρά εναντίον των τηλεοπτικών δικτύων εθνικής εμβέλειας της χώρας του κατηγορώντας κυρίως το CNN ότι διέπραξε μια «κακόβουλη» επίθεση εναντίον του καθώς πρόβαλε ένα ρεπορτάζ που τελικά αποδείχθηκε ότι εμπεριείχε λάθος πληροφορίες.


Σε μια σειρά από tweet, τα οποία έστειλε το πρωί, όπως το συνηθίζει, ο μεγιστάνας καταφέρθηκε εναντίον του «CNN +Fake News+ που υπέπεσε σε ένα δόλιο κι εσκεμμένο λάθος χθες». «Πιάστηκαν να κάνουν λάθος, όπως ο πολύ απομονωμένος Μπράιαν Ρος στο ABC News», συνέχισε ο Τραμπ, αναφερόμενος σε έναν δημοσιογράφο που απομακρύνθηκε των καθηκόντων του διότι μετέδωσε εσφαλμένες πληροφορίες.

Ο δισεκατομμυριούχος τα βάζει συχνά με τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, είτε πρόκειται για τα τηλεοπτικά δίκτυα ή για εφημερίδες όπως οι New York Times και η Washington Post, καταγγέλλοντας τα "Fake News".


Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε χθες το πρωί την πληροφορία ότι ο πρόεδρος και ο μεγάλος του γιος, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, είχαν λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε μια ηλεκτρονική διεύθυνση και έναν κωδικό που θα τους επέτρεπαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφα, τα οποία είχαν υποκλέψει χάκερ από το Δημοκρατικό Κόμμα και τα οποία επρόκειτο να αναρτηθούν στον ιστότοπο WikiLeaks, προτού ωστόσο δημοσιοποιηθούν προς το ευρύ κοινό.


Ωστόσο η χρονική σειρά των γεγονότων, όπως την παρουσίασε το CNN δεν ήταν σωστή. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο σύντομα έστειλε διόρθωση στο ρεπορτάζ του, διευκρινίζοντας ότι το email είχε ημερομηνία όχι 4η Σεπτεμβρίου του 2016 όπως είχε αρχικά αναφέρει αλλά 14 Σεπτεμβρίου του 2016, ήτοι την επομένη της δημοσίευσης των εγγράφων από το Wikileaks στον ιστότοπό του.


«Ας δούμε, το @CNN θα διώξει τους υπεύθυνους (για το λάθος) ή θα επιδείξει ξεκάθαρη ανικανότητα;» ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο Τραμπ σήμερα το πρωί στο Twitter.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Συνελήφθη δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ σε διαμαρτυρία για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών

Διεθνή / ΗΠΑ: Συνελήφθη δήμαρχος του Νιου Τζέρσεϊ σε διαμαρτυρία για νέο κέντρο κράτησης μεταναστών

Πράκτορες της υπηρεσίες μετανάστευσης, ορισμένοι με καλυμμένα πρόσωπα, περικύκλωσαν τον δήμαρχο και τον έβαλαν με τη βία σε ένα μαύρο αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM
Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM