Ο τραγουδιστής που κέρδισε στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο εξόργισε τον Σαλβίνι

Ο τραγουδιστής που κέρδισε στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο εξόργισε τον Σαλβίνι Facebook Twitter
1

Ένας Ιταλοαιγύπτιος τραγουδιστής μπήκε στο στόχαστρο του Ματέο Σαλβίνι, του ακροδεξιού αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ιταλίας και αρχηγού της Λέγκας. 

Ο Αλεσάντρο Μαχμούντ ήταν ο νικητής του φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο και θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision στο Τελ Αβίβ. 

Στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο ο νικητής κρίνεται από ψηφοφορία στην οποία κατά 60% υπολογίζεται η άποψη κριτικής επιτροπής που αποτελείται από ειδικούς και δημοσιογράφους και κατά 40% από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. 

Ο Αλεσάντρο Μαχμουντ συγκέντρωσε την προτίμηση της επιτροπής ενώ το κοινό προτίμησε τον τραγουδιστή Ultimo, ψευδώνυμο του Νικολό Μορικόνι.

Όταν έγινε γνωστή η νίκη του Αλεσάντρο Μαχμούντ (εμφανίζεται με το όνομα- λογοπαίγνιο Μahmood), ο Σαλβίνι έγραψε στο Twitter. 

«Ο Mahmood... το πιο όμορφο ιταλικό τραγούδι; Εγώ θα είχα διαλέξει τον #Ultimo». Αργότερα πρόσθεσε πως κρίνοντας από τις αντιδράσεις του κοινού «το 90% είναι σαστισμένοι». 

0 Σαλβίνι δεν ήταν ο μόνος κυβερνητικός πολιτικός που σχολίασε αρνητικά τη νίκη του Mahmood. Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, ο άλλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από Κίνημα των Πέντε Αστέρων έγραψε στο Facebook πως η νίκη του Ιταλοαιγύπτιου τραγουδιστή δείχνει «την χαώδη διαφορά ανάμεσα στο λαό και τις "ελίτ". Η νίκη του Mahmood αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες μιας επιτροπής που ήταν μειοψηφία και αποτελούνταν κυρίως από δημοσιογράφους και τους "ριζοσπάστες του σικ", σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που ήταν σπίτι». 

Το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, τη Rai.

Ο πρόεδρος της Rai, o Μαρσέλο Φόα, ζήτησε να αλλάξει το σύστημα ψηφοφορίας γιατί οι εδικοί «είναι όλο και περισσότερο απομακρυσμένοι από το λαϊκό αίσθημα. Του χρόνου ο νικητής θα πρέπει να αποφασίζεται μόνο μέσω της ψηφοφορίας του κοινού, ειδικά αν σκεφθεί κανείς πως κάθε Ιταλός πληρώνει 0,51 ευρώ για να μπορεί να ψηφίσει». 

Το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον κάθε χρόνο στην Ιταλία, όμως είναι ασυνήθιστο να υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση. 

«Κάθε χρόνο θα συμβεί κάτι, όμως με την κυβέρνηση που έχουμε τώρα και τις θέσεις του Σαλβίνι για τη μετανάστευση, υπάρχει πάντα αφορμή» λέει ο μουσικοκριτικός και δημοσιογράφος της La Repubblica, Φρεντερίκο Καπιτόνι.

«Δε θέλουν και πολύ για να κάνουν προπαγάνδα και θα βρουν ένα τρόπο να επέμβουν», προσθέτει.  

Ο Μahmood γεννήθηκε στο Μιλάνο, από Ιταλίδα μητέρα και Αιγύπτιο πατέρα. Το τραγούδι του, με το οποίο κέρδισε στο φεστιβάλ, ονομάζεται «Soldi» (Λεφτά). Οι στίχοι αναφέρονται στην παιδική του ηλικία και έχουν και κάποιες αραβικές λέξεις.

Είπε στους δημοσιογράφους πως είναι «100% Ιταλός» και πως με το τραγούδι ήθελε να πει μία ιστορία, παρά να περάσει πολιτικό μήνυμα.

O Kαπιτόνι όμως θεωρεί πως είναι εύλογο να σκεφθεί κανείς ότι κάποιοι από τους δημοσιογράφους της επιτροπής θέλησαν να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα με την υποστήριξη τους στον Mahmood.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Διεθνή / Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Ο Άλεν εμφανίστηκε διαδικτυακά σε πάνελ που παρουσίασε ο Ρώσος σκηνοθέτης Φιόντορ Μπονταρτσούκ, στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Διεθνή / Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Ο Τσαρλς Κούσνερ, εβραϊκής καταγωγής και πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή ου απευθύνεται προσωπικά στον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «τροφοδοτούν τη βία»
LIFO NEWSROOM
Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Διεθνή / Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού και νυν πρέσβης στο Λονδίνο, θεωρείται ο μόνος που μπορεί να απειλήσει πολιτικά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Οι μυστικές κινήσεις του, οι επαφές με Δύση και ΗΠΑ και τα σενάρια διαδοχής
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Διεθνή / Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner και την κακή φήμη της, η Ρωσία αντικαθιστά τους μισθοφόρους της στην Αφρική με την επίσημη παραστρατιωτική ομάδα Africa Corps, ενισχύοντας τον έλεγχο και τη νομιμότητα της Μόσχας στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν:

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Μητέρες και παιδιά θα πεθάνουν» - Οι συνέπειες των περικοπών στην ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Οι περικοπές χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει στην αναστολή ή το κλείσιμο 422 δομών υγείας στο Αφγανιστάν - Κάτοικοι απομακρυσμένων κοινοτήτων μιλούν για μια κατάσταση που «φλερτάρει» με τον θάνατο
LIFO NEWSROOM
Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Διεθνή / Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Η Συρία ετοιμάζει νέα τραπεζογραμμάτια αφαιρώντας δύο μηδενικά από τη λίρα για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της αξίας της - Τι σημαίνει για τις καθημερινές συναλλαγές και την πολιτική αλλαγή στη χώρα;
LIFO NEWSROOM
«Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Διεθνή / «Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον με όπλα, προκαλώντας φόβους για «στρατιωτική κατοχή». Σχέδια για αποστολή δυνάμεων και σε Σικάγο – Νέα Υόρκη.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι μεταξύ των θυμάτων

Διεθνή / Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν

Το Ισραήλ στόχευσε και χτύπησε το νοσοκομείο Νάσερ - Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το δεύτερο πλήγμα εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια